candidasa bali boot

Ongerepte oostkust van Bali

Candidasa Bali oostkust

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Candidasa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 97,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. ontbijt

Voor een ongerept en rustig verblijf aan zee ben je aan de oostkust van Bali op de goede plek. De stranden in het zuiden van Bali zijn inmiddels ontdekt door veel reizigers, maar een veel kleinere groep reist naar de oostkust van Bali. Volgens ons is dat zonde, want juist aan deze kust vind je nog het traditionele leven van de Balinees. Vissers trekken hun boot het smalle strand op en vrouwen versieren de straat met kleurrijke offers.

Tijdens deze bouwsteen verzorgen wij de overnachtingen in een comfortabel en sfeervol resort aan zee. Je bepaalt zelf wat je overdag doet, de ongerepte omgeving van Candidasa biedt volop mogelijkheden. Pak je snorkel om de onderwaterwereld te ontdekken of maak een wandeling naar het white sand beach, het strand waar de Balinezen zelf graag relaxen. Wij voelden ons in Candidasa echt even te gast in het lokale leven van Bali.

Overnachten: 2 nachten in een hotel aan zee
Excursie: geen
Transport: transfer van het waterpaleis naar de bungalow in de heuvels
Maaltijden: 2x ontbijt
  • vervoer vanaf de vorige bouwsteen en naar de volgende bouwsteen

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

bali candidasa vrouw oostkust Dag 1 – Candidasa Bali, aankomst

Vandaag kom je aan in het ongerepte Candidasa. Dit is een rustige plaats aan zee waar je enkele winkels en restaurants vindt. In tegenstelling tot de drukke stranden in het zuiden van Bali, kan je je hier aan de oostkust nog onderdompelen in het authentieke eilandleven.

Je verblijft in een sfeervolle accommodatie, gelegen aan zee. Het strand dat hier ooit was, is inmiddels voor een groot deel door de zee verzwolgen. Met pieren proberen de lokale bewoners het laatste beetje strand te handhaven. Ook bij het hotel is geen strand, maar dat zou je bijna vergeten wanneer je met het geluid van de golven op de achtergrond ligt te relaxen op een van de ligbedden.

Na een duik te hebben genomen in het zwembad maakten wij een wandeling langs de kustlijn. Tijdens de wandeling zal je merken dat de bewoners hier net zo nieuwsgierig zijn naar jou, als jij naar hen. Met de weinige woorden Engels die men hier kent, is het leuk om een gesprek aan te knopen. ’s Avonds zoek je een restaurant uit, met uitzicht over zee en laat je je de vers gevangen vis je goed smaken.

snorkelen amed baliDag 2 – Er op uit in Candidasa

Ondanks dat de ongerepte oostkust rustig is, is er genoeg te doen. Vandaag trek je je eigen plan. Natuurlijk kan je voor tips terecht bij je accommodatie en ook wij vinden het leuk om onze ervaring met je te delen.

Net boven Candidasa ligt Amed, een populaire plaats onder duikers. Je vindt hier een uitgestrekt kustgebied met veel baaien met donker zand. Vlak voor de kust ligt een scheepswrak, vanaf het strand zwem je hier zo naar toe. Het schip ligt vlak onder het wateroppervlak waardoor het oppassen geblazen is terwijl je boven het scheepswrak dobbert. Met een snorkel op bewonder je het kleurrijke koraal, terwijl de vissen nieuwsgierig om je heen zwemmen. Je kan er ook voor kiezen om een aantal dagen in Amed te verblijven en hier een Padi-duikcursus te volgen. De keuze is aan jou! Blijf je vandaag liever op het droge? Bezoek dan het white sand beach. Tijdens de wandeling hier naar toe kijk je de huizen in van de lokale bevolking, ze vinden het leuk om met je op de foto te gaan. Op het strand genoten wij van vers gevangen vis, dat vlak voor je neus geroosterd wordt op de barbecue.

Wil je zelf de fijne kneepjes van de Indonesische keuken leren kennen? In Candidasa kun je op het strand een kookworkshop volgen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

candidasa bali Dag 3 – Candidasa Bali, einde bouwsteen

Vandaag verlaat je het rustige Candidasa en reis je verder over Bali. Slaap deze ochtend uit of maak nog een korte wandeling door het plaatsje, langs de lotusvijver, voordat onze chauffeur je komt ophalen voor het vervolg van je Bali reis.

Na deze bouwsteen kiezen veel reizigers ervoor om naar het groene binnenland van Bali te gaan. Wil je je nog meer verdiepen in het lokale leven? Kies dan voor de Homestay in de heuvels. Als je liever aan de kust blijft kan je naar het drukkere Lovina reizen, een kustplaats die bekend staat om de vele dolfijnen die hier leven. Of ga met je snorkel op je hoofd door naar het onderwaterparadijs van het noordwesten van Bali, Pemuteran.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Kookworkshop op het strand

Reissom: €54,- per persoon bij 2 personen
Inbegrepen: Welkomstdrankje, ingrediënten, recepten, certificaat, schort

In het rustige vissersdorpje Candidasa kun je een kookworkshop inplannen tijdens je reis. Hier leer je de fijne kneepjes van het Balinese koken. Je wandelt eerst door de tuin met de enthousiaste kok, om verse ingrediënten te halen voor een Indonesische maaltijd. Zoveel kleuren en specerijen, je krijgt uitleg waar wat voor gebruik wordt.

Terug op het strand ga je aan de slag met snijden en bakken. Je maakt vissaté en kip verpakt in bananenbladeren. De zeelucht maakt hongerig. Je zelfgemaakte maaltijd aan het strand smaakt dan ook verrukkelijk. Als toetje maak je pisang goreng (gebakken banaan). Selamat makan!

Special stay - Candidasa comfort aan zee

Reissom: € 172,- p.p. bij 2 personen (2 nachten)
Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervol huisje direct aan het strand met zwembad en inclusief ontbijt

Wil je tijdens je verblijf aan de ongerepte oostkust wat meer comfort dan regelen wij een special stay in Candidasa.

Je slaapt in een ruim en sfeervol huisje direct aan het strand waar je lekker kan bijkomen onder de palmbomen. Natuurlijk is er ook een zwembad aanwezig voor verfrissing. Zodra je ’s ochtends naar buiten stapt, hoor je het geruis van de zee al. Dit is luxe aan het ongerepte strand.

Laat ons even weten als je voorkeur uitgaat naar deze upgrade dan passen wij dit graag aan in je reisschema.

Welke optie wil je aanvragen?

Ongerepte oostkust van Bali
Kookworkshop op het strand
Special stay - Candidasa comfort aan zee
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan