Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag en zondag, van 10:00-17:00

  Luieren in Lovina

  Strand Lovina Bali

  Luieren in Lovina
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Lovina
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 81,- p.p. bij 2 personen

  In het noorden van Bali vind je Lovina, een kleine maar levendige badplaats die veel toeristen trekt. De meeste mensen komen naar deze plaats om dolfijnen voor de kust te spotten. Wij kiezen ervoor het dolfijnen spotten niet aan te bieden, omdat deze activiteit veel mensen (en dus bootjes) trekt en hierdoor in onze ogen niet erg diervriendelijk is. Leuker vinden wij het om je even een ontspannen moment in je reis te bieden aan de kust van Lovina. Geniet bijvoorbeeld net als wij in een visrestaurant van een mooie zonsondergang.

  Je overnacht in een sfeervol hotel met zwembad vlakbij het strand. Na een paar minuten wandelen zet je een stap in het donkere zand. Op het strand komen reizigers samen met de lokale bevolking, de kleurrijke vissersboten liggen al klaar om het water op te gaan. Het centrum met winkels en restaurants ligt om de hoek van je hotel, waardoor je 's avonds met gemak de gezelligheid opzoekt.

  Overnachten: 2 nachten in een sfeervol resort met zwembad
  Excursie: geen
  Transport: geen
  Maaltijden: 2x ontbijt
  • vervoer naar de volgende bouwsteen

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

  parasols lovina baliDag 1 – 2 – Lovina, ontspannen aan de kust

  Je komt aan in je knusse hotel op loopafstand van het strand. Bali is een vulkanisch eiland en het strand van Lovina bestaat dan ook uit glinsterend donker zand. Wij vonden het de moeite waard om een kleine strandwandeling te maken. Onderweg kom je lokale vissers tegen, hun traditionele vissersboten rusten in de zon. Voor je het weet komt er een verkoopster op je af, met in haar handen een stapel sarongs: “Wanna buy? Good price for you”. Dit is een goede plek om je onderhandelingsskills te oefenen.

  In de omgeving van Lovina is genoeg te doen voor de ontdekkers onder ons. Zoek bijvoorbeeld de warmwaterbronnen vlakbij Lovina op. Lekker sudderen in het hete zwavelhoudende water. In de avond kies je in het levendige centrum uit verschillende restaurants. Lovina is gericht op reizigers waardoor je naast nasi campur en vers gevangen vis ook voor een westerse maaltijd kan kiezen. Wij genoten in een pizzeria (met houtoven) in de hoofdstraat, naast een kleurrijke cocktailbar.

  bali lovina restaurantDag 3 – Einde bouwsteen Lovina Bali

  Het is alweer tijd om deze plaats te verlaten. Waar je tijdens onze andere bouwstenen vooral rustige, authentieke plaatsen ontdekt, heb je de afgelopen dagen genoten van een drukkere plaats op Bali.

  Reis verder naar een rustige kustplaats waar je snorkelt rondom een eiland tijdens de bouwsteen Wouden en Eilanden. Of zoek de vruchtbare binnenlanden van Munduk op waar het aangenaam koel is. Wandel tijdens de bouwsteen Munduk en het Tempelmeer op de dijken tussen de rijstvelden door, terwijl de gids honderduit vertelt over de plantages.

  bali lovina dolfijnenDuurzaam reizen op Bali

  Het spotten van dolfijnen is een populaire activiteit in Lovina. Dagelijks gaan er tientallen bootjes het water op, achter de dolfijnen aan. Dit gaat gepaard met veel enthousiasme, maar wij kregen hierdoor het gevoel dat de dieren opgejaagd werden.

  Wij zijn van mening dat de pret niet ten koste mag gaan van de duurzaamheid van de natuur en het welzijn van de dieren. Om deze reden kiezen wij ervoor deze excursie niet aan te bieden in onze programma’s.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Special stay - sfeervol strandresort

  Reissom: € 154,- p.p. bij 2 personen (2 nachten)
  Inbegrepen: 2 nachten in een resort met een ruim zwembad inclusief ontbijt

  Wil je in deze levendige kustplaats wat meer comfort dan kunnen wij ook een upgrade verblijf voor je regelen.

  Dit strandresort ligt ook direct aan de kust en beschikt over een ruimer zwembad en een heerlijke tuin om verkoeling te zoeken onder de vele palmbomen.

  Je verblijft in een sfeervolle bungalow met een bijzonder houten hoog plafond. Regel bij het inchecken meteen een massage op het strand en droom lekker weg.

  Met een lokale visser de zee op

  Reissom: € 31,- p.p.
  Inbegrepen: visexcursie inclusief barbecue

  Ben je op zoek naar een rustige, authentieke ervaring in Lovina? Dan is deze excursie iets voor jou. ’s Middags komt een visser je ophalen. Vanaf het strand klim je zijn vissersboot in en vaar je de zee op. De visser doet dit elke dag en verdient met vissen zijn brood. Daarom vindt hij het zo leuk om nu zijn kennis te delen. Eenmaal op de goede plek gaat het anker uit (een steen) en krijg je vis-les. Met niets meer dan een draadje met vis als aas eraan, wacht je. Om je heen complete stilte, onder je de visdraden. Rust. Bij ons was de visser de eerste die beet had: “Look, I’ve got one!”. Hij houdt de geel gekleurde vis trots omhoog. Wij hadden zelf nog 3 x beet hierna. Omdat de kans klein is dat je een vis vangt die groot genoeg is voor een maaltijd, regelen wij ’s avonds een etentje voor je. Zo proef je hoe lekker de vers gevangen vis is: Selamat makan!

  Welke optie wil je aanvragen?

  Luieren in Lovina
  Special stay - sfeervol strandresort
  Met een lokale visser de zee op
  x