bali reizen indonesie - munduk

Munduk en het tempelmeer

Munduk Bali

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Munduk
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 188,- p.p. bij 2 personen

Aan de noordkant van Bali ligt het charmante bergdorp Munduk tussen mistige heuvels en in het dal groene rijstterrassen. Samen met een gids verken je de omgeving en onderweg kom je van alles tegen zoals verse kruidnagel, vulkanische meren, frisse watervallen en durians oftewel 'stinkfruit'. De volgende dag neemt de gids je opnieuw mee op pad. Niet ver van Munduk ligt een magische tempel in een meer, met op de achtergrond de vulkanische bergtoppen.

Munduk ligt lekker hoog waardoor het hier een stuk koeler is. Je kunt hier prima wat langer blijven om wandeltochten te maken. Je verblijft in kleinschalige cottages verscholen in een tuin vol met kleurrijke bloemen. De kamer is eco-friendly en eenvoudig ingericht, zonder airco en soms een koude douche.

Overnachten: 2 nachten in een houten cottage
Excursie: rijstvelden en watervallen tour, tempelmeer tour met gids
Transport: per privé auto (met airco) met chauffeur naar het tempelmeer
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entree tempel (€ 2,- p.p.)

  • vervoer naar de volgende bouwsteen

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

wandeling munduk baliDag 1 – Bali Munduk, gelegen in de heuvels

Op weg naar het bergdorpje Munduk heb je veel mogelijkheden om onderweg te stoppen. Het ligt er een beetje aan, uit welke richting je komt. Zelf vinden wij de Banjar hotsprings, natuurlijke baden, een heerlijk opfrismomentje. Door de hoogteverschillen zijn er hete bronnen ontstaan waar je samen met andere reizigers kan badderen in water met een helende werking.

Nadat je bent gearriveerd bij je sfeervolle cottage in Munduk staat er na de lunch een wandeltocht op het programma. De enthousiaste gids neemt je mee naar de vallei met felgroene rijstterrassen en weet van alles uit de bosjes te trekken: kruidnagel, cacaobonen en als je geluk hebt klimt hij een palmboom in voor een verse kokosnoot… Vervolgens loop je ook langs een paar heldere vulkanische meren en een waterval verscholen in het groen. De wandeling duurt ongeveer 3-4 uur.

bidden in munduk baliDag 2 – Traptempel aan het meer

Vandaag ga je per auto met chauffeur naar een tempel die op een soort eiland ligt in een blauw bergmeer. Terwijl je op je gemak en eigen tempo van de traptempel met het achterliggende landschap geniet, passeert er een stoet van Balinezen met kleurrijke gewaden en stapels fruitoffers. In deze tempel worden er regelmatig ceremonies gehouden die je van een afstand kan bewonderen.

De kleinschalige cottages waar je verblijft in Munduk liggen verscholen in een tuin vol met kleurrijke bloemen. De uitzichten naar de onderliggende vallei zijn adembenemend. Je verblijf is eco-friendly en eenvoudig ingericht, zonder airco en soms een koude douche maar comfortabel genoeg voor je overnachtingen in dit berggebied.

waterval munduk baliDag 3 – Munduk Bali, einde bouwsteen

De laatste dag kun je na het ontbijt nog een korte wandeling maken of genieten van de omgeving vanuit je luie stoel op je veranda.

Na deze bouwsteen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een relax bouwsteen in Lovina, of Wouden en Eilanden beide aan de noordwest kust. Uiteraard kunnen we ook weer een transfer regelen naar de goudgele stranden in het zuiden van Bali voor een tropische afsluiting van de reis.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf in de bergen in hotel met zwembad

Reissom: € 185,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad inclusief ontbijt en excursies: wandeling met gids en dagtour tempelmeer

Ben je op zoek naar een minder bekend plekje midden in de mistige bergen van Bali? Dan is Belimbing volgens ons een leuk alternatief voor de bouwsteen Munduk en het tempelmeer.

Op een plek midden in de natuur vonden wij een kleinschalige hotel met uitzicht over de bergen en rijstterrassen. Hier ga je anderhalf uur op pad met een lokale gids die je bijzondere planten laat zien of soms zelfs laat proeven. De volgende dag ga je per auto naar het tempelmeer.

De kamers hebben uitzicht over de rijstterrassen of de mistige bergen, waar het gebied om bekend staat. Trek je wandelschoenen aan en verken de omgeving of neem een verkoelende plons in het zwembad.

Per e-bike door de rijstterrassen van Jatiluwih

Reissom: € 63,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: e-bike tour van 2 uur in kleine groep met gids, inclusief entreegeld, water en snack

Onderweg vanuit  Ubud naar Munduk kom je langs de mooiste rijstterrassen van Ubud. Je kent vast de beroemde plaatjes van de groene rijstvelden van Bali. Grote kans dat de foto gemaakt is bij Jatiluwih. Het gebied is erg populair en je komt dan ook veel wandelaars tegen met hun camera in de aanslag. Even oefenen met de e-bike en je wilt niets anders meer. Je gids kent de weg op zijn duimpje en al snel laat je de wandelaars achter je. Je ziet alleen nog groen, groener, groenst, afgewisseld met palmbomen, kabbelende beekjes en werkers met hoedjes tussen de rijst.

Welke optie wil je aanvragen?

Munduk en het tempelmeer
Verblijf in de bergen in hotel met zwembad
Per e-bike door de rijstterrassen van Jatiluwih
x

Verstuur je reisplan