Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Cycling door het paradijs

   Fietsen in Ubud

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Ubud
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 128,- p.p. bij 2 personen

   Niet ver van Sanur en de luchthaven vind je het groene hart van Bali, waar tempelhuisjes tussen rijstterrassen liggen. Vanuit je eigen verblijf, maar ook vanuit het zwembad van je accommodatie, kijk je uit over al dat moois. Het is ook niet voor niets dat veel reizigers hun reis hier beginnen.

   We regelen hier om die reden een fietstocht met lokale gids langs rijstvelden en ambachtelijke dorpen, zodat je écht kennis maakt met het Balinese leven. Je fietst over kronkelige paden met links en rechts rijstvelden. In de tuin schuif je aan voor een lunch bereid door de familie van de gids.

   Overnachten: 2 nachten in een knusse cottage in de rijstvelden met een zwembad
   Excursie: fietstocht met gids
   Transport: vanaf het hotel met een minibusje naar het startpunt van de fietstocht
   Maaltijden: 2x ontbijt en 1x lunch
   • maaltijden naast het genoemde ontbijt en lunch

   • fooien

   bali apen indonesie Dag 1 – Aankomst in de rijstvelden, eigen invulling

   Bij aankomst in Ubud zie je overal de groene rijstterrassen om je heen waar eendjes balanceren op de randen van de rijstvelden. Locals zijn aan het werk met het planten of oogsten van de rijst. Ubud is het groene, artistieke hart van Bali. In het dorp vind je kleine winkels waar schilders aan het werk zijn en hun werk verkopen. In de omgeving zijn beeldhouwers Boeddha beelden aan het maken en snijden houtsnijders erop los om maskers te maken.

   In de loop van de dag kun je de tempels in de omgeving gaan bezoeken waar Balinese vrouwen dagelijks rijstoffers brengen. Of aapjes kijken in het monkeyforest, waar brutale apen je in de gaten houden en Balinese drakenbeelden je tegemoet grijnzen. Je overnacht in een sfeervolle bungalow aan de rand van een rijstveld. De kamers zijn gedecoreerd met allerlei Balinese souvenirs en op je terras kun je onderuit zakken op de relaxte stoelen. Ook kun je een verfrissende plons nemen in het zwembad. Lees ook het blog over tips in Ubud als je tijd over hebt.

   indonesie bali rijstvelden zonDag 2 – Fietsen in Ubud tussen de rijstvelden

   Na het ontbijt haalt de gids je op en brengt je naar het startpunt. Heb je eenmaal je helm op, dan kan de afdaling langs de rijstterrassen beginnen.

   In een kleine groep fiets met een ervaren gids door de heuvels en de achterlanden van Bali. De gids kent de omgeving op z’n duimpje en daardoor kwamen wij op plekken die we zelf nooit gevonden hadden. De verkoelende wind wappert door je haren en je fietst op de mountainbike door boerendorpjes. Onderweg vertelt de gids honderduit over het typische Balinese leven. Stop bij de rijstvelden en leer hoe rijst wordt gemaakt. Onderweg kom je langs kleine familietempels waar vrouwen in kleurrijke kleding rijstoffers brengen.

   Familie van de gids heeft ondertussen een uitgebreide rijsttafel klaargemaakt.  Wat een luxe om zo aan te schuiven!

   ubud verblijf bali indonesie Dag 3 – Ubud, einde bouwsteen

   De warme zon en het geluid van de apen uit het monkeyforest wekken je in de morgen. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het sfeervolle Ubud. Verleng je verblijf op Bali door je reis te vervolgen met onze bouwsteen De rivier en de vulkaan, waar echte avonturiers de vulkaan beklimmen. Of ga richting de stille stranden van de Gili eilanden in Lombok.

   Mogelijk was Ubud het einde van de reis op Bali en vlieg je nu verder naar één van de andere eilanden van Indonesië, of naar huis. Met de auto word je naar de luchthaven gebracht.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Special stay - Luxe in de sawa's

   Reissom: € 156,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervolle losstaande bungalow met zwembad en inclusief ontbijt, lunch en fietstocht met gids

   Je Indonesie reis in luxe beginnen of eindigen in Ubud?

   Wij hebben sfeervolle bungalows gevonden, buiten het centrum. Ubud is een gezellig en levendig dorp, met winkels en restaurants. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je hier wilt genieten van de rust die deze plaats ook biedt. En extra luxe is dan mooi meegenomen! Je verblijft in vrijstaande bungalows, in een Balinees ingerichte kamer van alle gemakken voorzien. Je zwembad deel je ook hier met andere reizigers, maar deze zijn soms op één hand te tellen. Je wordt de dag na aankomst in Ubud opgehaald voor de fietstocht met gids. ’s Avonds zoek je de drukte op van het centrum, dat je binnen een mum van tijd bereikt per taxi.

   Per e-bike door de rijstterrassen van Jatiluwih

   Reissom: € 68,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 2 uur fietsen op e-bike in een kleine groep, met gids, entreegeld, water en snack

   Onderweg van Ubud naar het noorden (Munduk of Lovina) kom je langs de mooiste rijstterrassen van Ubud. Je kent vast de beroemde plaatjes van de groene rijstvelden van Bali. Grote kans dat de foto gemaakt is bij Jatiluwih. Het gebied is erg populair en je komt dan ook veel wandelaars tegen met hun camera in de aanslag. Even oefenen met de e-bike en je wilt niets anders meer. Je gids kent de weg op zijn duimpje en al snel laat je de wandelaars achter je. Je ziet alleen nog groen, groener, groenst, afgewisseld met palmbomen, kabbelende beekjes en werkers met hoedjes tussen de rijst.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Cycling door het paradijs
   Special stay - Luxe in de sawa's
   Per e-bike door de rijstterrassen van Jatiluwih
   x