Rise & shine – vulkaan Batur beklimmen

Trekking bij zonsopkomst naar de vulkaan Gunung Batur vanuit Kintamani

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Kintamani
Reisduur: 2 dagen/ 1 nacht
Reissom: vanaf € 104,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. vulkaanbeklimming bij zonsopkomst

Rise and shine - wie de spectaculaire zonsopkomst vanuit de top van vulkaan Batur wil meemaken, moet vroeg uit de veren. Na een kort ritje in de duisternis bereik je de voet van de vulkaan. De trekking naar de top duurt 3 uur. We kiezen de gemakkelijkste route, maar een beetje klimmen en klauteren hoort er bij, wel zo avontuurlijk. De inspanningen worden op de top beloond met een weids uitzicht. De opkomende zon kleurt de heuvels in een zacht oranje. Bij helder zicht zie je zelfs de nabijgelegen eilanden Java en Lombok.

Overnachtingen: 1 nacht in een ecolodge
Excursies: vulkaanbeklimming (Batur) bij zonsopkomst, gids, water, snacks
Transport: vervoer vanuit hotel Kintamani naar startpunt trekking en terug naar hotel
Maaltijden: 1x ontbijt, snacks en water tijdens trekking
  • overige maaltijden

  • fooien

Dag 1 – Aankomst in hotel in Kintamani

Het dorp Kintamani ligt in het rustige nordoosten van Bali. In de hooglanden is het aangenaam koel, dus een trui en een lange broek zijn hier geen overbodige luxe. In het dorp is niet veel te doen, dus we raden je aan om in de late middag aan te komen.

Je hotel heeft een ruim terras met een fantastisch uitzicht over het vulkaanmeer en de omliggende bergen. Geniet s’avonds van een lekkere maaltijd en zorg dat je het niet te laat maakt zodat je fit kunt beginnen aan de beklimming van de vulkaan.

Anders dan andere reizigers kiezen wij ervoor om de nacht voor de beklimming in Kintamani te slapen, aan de voet van de vulkaan. De overnachting is simpel, maar je hebt een mooi uitzicht en bent de volgende dag minder lang onderweg naar het startpunt van de trekking. Wil je liever comfortabeler overnachten? Kies dan voor een verblijf in Ubud, maar houd er rekening mee dat je bijna 2 uur langer onderweg bent naar het startpunt van de trekking.

Dag 2 – Vulkaan Batur beklimmen bij zonsopkomst

Rise and shine – de wekker gaat om 3.00 uur in de ochtend. Trek je wandelschoenen aan en neem een warme trui mee. In de ochtend kan het behoorlijk fris zijn in de bergen! Wordt wakker met een verse koffie en een klein ontbijt in het hotel. Je ervaren gids staat al op je te wachten. Na een korte rit door de duisternis kom je aan bij het startpunt van de wandeling. Uitgerust met zaklampen, water en snacks begin je aan de 3 uur durende tocht naar de top van de vulkaan. We kiezen voor de gemakkelijkste route, zodat de trekking ook toegankelijk is voor minder ervaren wandelaars. Bij het laatste stukje naar de top is oplettendheid geblazen. De weg is steil en door de losse stenen en as kan het glad zijn, maar gen zorgen –  je gids helpt je een handje.

Eenmaal aangekomen bij de uitzichtplaats ben je de pijn in je benen al snel vergeten. Ondertussen begint de zon op te komen en de omgeving kleurt in een warm oranje. Je gids maakt een vulkaanontbijt klaar met verse eieren gekookt in de hete stoom van de vulkaan. Ook sandwiches, bananen en sterke koffie staan klaar. Breakfast with a view! Let wel op dat de vele aapjes die hier rondlopen niet je bananen stelen.

Op het uitzichtpunt zul je veel andere toeristen treffen die de tocht ook hebben gemaakt. Wij vonden het leuk om rond te hangen, foto’s te maken en de benen even te strekken voordat we begonnen en de afdaling.

De terugweg is een stuk gemakkelijker, je loopt dan naar beneden en het is inmiddels helemaal licht, waardoor je beter ziet waar je loopt. In totaal loop je vandaag circa 5 uur, maar afhankelijk van je conditie en tempo kun je ook sneller of langzamer zijn. Je gids houdt hier rekening mee.

Terug in het hotel kun je het stof van je lijf wassen onder de douche en nog even genieten van het prachtige uitzicht vanaf het terras voordat je doorreist naar je volgende bestemming.

Een trekking naar de top van een vulkaan hoort bij een Indonesië reis. Wie niet naar de bekende Bromo vulkaan op Java gaat en voor wie de beklimming van de Rinjani op Lombok te pittig is, kan kiezen voor de beklimming van de Batur vulkaan op Bali. Deze trekking is ook toegankelijk voor minder geoefende wandelaars of oudere kinderen.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan