vulkaan java reizen indonesie

Op hemelse hoogte

Indonesië Ijen vulkaan

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: IJen vulkaan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 350,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. trekking naar IJen vulkaan

Op het oostelijk puntje van Java steekt de IJen vulkaan boven de wolken uit. Minder bekend dan de Bromo vulkaan maar zeker niet minder bijzonder. ​Je wordt hier omringd door groene rijstterrassen die trapsgewijs tegen de berg aan liggen. Met een lokale gids ga je op pad om al hobbelend per jeep de vulkaan op te rijden. De laatste 3 kilometer loop je zelf op eigen tempo naar de top. Onderweg kom je de mijnwerkers tegen die met zwavelbrokken tot wel 60 kilogram in rieten manden op hun rug de berg bewandelen. Boven op de vulkaan ligt een helderblauw vulkanisch meer en ruikt het naar zwavel, de echte vulkaangeur.

Je verblijft in een eenvoudige, sfeervolle accommodatie met een zwembad en uitzicht op de vallei met uitgestrekte rijstvelden.

Overzicht: 2 nachten in een karakteristiek hotel
Excursie: trekking naar de IJen vulkaan met gids (3,5 uur wandelen)
Transport: privé auto met chauffeur
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

ijen vulkaan java indonesieDag 1 – Aankomst aan de voet van IJen vulkaan

Vandaag vertrek je vanaf de Bromo kraterrand naar de voet van de IJen vulkaan. In een omgeving van koffie-, cacao- en rubberplantages, is dit een rustgevende plek om kennis te maken met het ongerepte Java.

Wij hebben een sfeervolle accommodatie gevonden met een tiental bungalows, omgeven door een tuin met kleine bruggetjes, vijvers en tropische bloemen. Er is een zwembad en je hebt uitzicht over de vallei met uitgestrekte rijstvelden.

Dag 2 – Beklimming van de IJen vulkaan

Vandaag sta je vroeg op, rond 04:00 uur. Terwijl je je door het hotel verzorgde ontbijt nuttigt rijd je in de jeep over een hobbelig pad naar het startpunt van de Ijen trekking. Onderweg zie je trucks voorbij rijden met zwavelwerkers die de vulkaan opgaan voor hun werkdag. Met zo’n 60 kilogram zwavel op hun nek zie je ze later op de dag weer huiswaarts keren. Je gaat met een gids op pad voor de trekking. Door het groene landschap loop je bergopwaarts naar de krater.

Op de top kijk je uit over het helderblauwe kratermeer waarboven een mysterieuze mist van zwaveldampen hangt. Je wandelt terug naar het startpunt en de chauffeur brengt je naar het hotel. Daar lijkt de dag net begonnen te zijn en het is ‘pas’ een uurtje of 11. Na de stevige trekking nodigt het zwembad uit tot verkoeling. Voetjes omhoog en de rest van de dag is het welverdiend ontspannen.

oost java ijen vulkaan indonesieDag 3 – Indonesië Ijen vulkaan, einde bouwsteen

Vandaag eindigt de Indonesië Ijen vulkaan bouwsteen. Wij regelen een transfer naar Ketapang zodat je Java verlaat en per boot naar Bali reist.

Je stapt op de ferry naar Bali en rijdt verder naar je volgende bestemming op Bali. Je kunt de eerste dagen doorbrengen aan de kust met de bouwstenen: Wouden en eilanden of Luieren in Lovina. Of je reist direct door naar het culturele hart van Bali met Cycling in het paradijs in Ubud.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfortabel resort met zwembad

Reissom: € 550,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een resort met ontbijt en diner in buffetvorm, trekking naar de IJen vulkaan met gids, privé auto met chauffeur

Wil je tijdens deze sportieve bouwsteen genieten van een luxe resort? Kies dan voor onze special stay: een comfortabel resort met zwembad en panoramisch uitzicht over de vallei met rijstvelden en palmen. Wij boeken niet de standaard kamers maar je verblijft in een sfeervolle cottage met vrij uitzicht over de rijstvelden en de vulkaan. Bij het zwembad kun je goed relaxen en in het restaurant staan lokale lekkernijen op het menu. Dit resort is inclusief ontbijt en diner.

Welke optie wil je aanvragen?

Op hemelse hoogte
Comfortabel resort met zwembad
x

Jouw koffer bevat nu:


Aanbevolen bouwstenen