Tuffend van tempel naar Bromo

Vulkaan Bromo Oost-Java per trein

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Prambanan, Solo, Malang, Bromo, Surabaya
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: vanaf € 406,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. treinticket en jeepsafari Bromo

Een relaxte manier om van centraal Java naar de Bromo te reizen is per trein. Via de hindoeïstische Prambanan tempel word je naar Solo gebracht. Stap op de trein en slaapt in een comfortabel hotel in de historische binnenstad van Malang. Per jeep cross je door stoffig maanlandschap totdat je de beroemde Bromo vulkaan ziet opdoemen. Rustig klim je de 250 treden naar de kraterrand. Het uitzicht in de krater en over de vallei is de inspanning meer dan waard.

Overnachtingen: 3 nachten in comfortabel stadshotel
Excursies: Prambanan tempel, jeepsafari naar Bromo vulkaan, Bromo sunshine tour
Transport: privé auto met chauffeur en trein van Solo naar Malang
Maaltijden: 3x ontbijt
  • gids

  • entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Bali Kids B Op Java-expeditie

Dag 1 – Van Yogya naar Solo

Onderweg naar Solo zien we de puntige tempels van het Prambanan tempelcomplex opdoemen. Het is het grootste Hindoeïstische bouwwerk van Indonesië. Indrukwekkend zijn de vele muurversieringen en details die het verhaal van Ramayana vertellen. We dwalen wat rond tussen de vele tempels en stappen dan weer in de auto, een leuke stop onderweg naar Solo. In het begin van de middag kom je aan in de hoofdstad van de Indonesische Batik. Je hebt nog tijd voor een bezoekje aan het paleis van de Sultan vol gouden sieraden en bronzen beelden. Je slaapt in een centraal gelegen hotel in Javaanse stijl.

Dag 2 – Trein naar Malang

Met de trein reizen heeft altijd iets magisch voor ons en vandaag doorkruisen we het Javaanse platteland. De stoelen zijn comfortabel en we zitten tussen lokale reizigers. De ramen kunnen wel een sopje gebruiken, maar dat mag de pret niet drukken. Met de snelheid van een boemeltrein tuffen we langs rijstvelden en groene heuvels en stoppen we bij kleine stationnetjes. In Malang worden we naar ons comfortabele hotel gebracht.

Dag 3 – Op Bromo expeditie

Vandaag is de grote dag: we gaan naar de Bromo. We stappen in een 4WD en slingeren over asfaltwegen door groene bossen. Boven aangekomen rijden we over zandwegen de krater in, dit is de grote ring om de Bromo vulkaan heen. Stofwolken achtervolgen ons. Het is zo net een maanlandschap. We zien de rook al opstijgen, daar is de Bromo vulkaan! We nemen de trappen omhoog, zodat we echt op de rand staan en de vulkaan in kunnen kijken. Wat een natuurgeweld. Met een jeep rijden we door naar de buitenste kraterrand voor het beroemde uitzicht. Het is wel geen zonsopkomst, maar het is er nu wel een stuk rustiger. Vanavond slapen we weer in hetzelfde hotel, wel zo relaxed na zo’n expeditie-dag.

indonesie vervoer binnenlandse vluchtDag 4 – Van Malang naar Surabaya luchthaven

Sommige reizigers reizen over land verder naar Oost-Java en Bali. Om lange reisdagen te besparen reis je met deze bouwsteen per privé auto met chauffeur naar de luchthaven van Surabaya. Het is een rit over een drukke weg. De reistijd is afhankelijk is van het verkeer gemiddeld 3 tot 5 uur. Vervolg je reis met een korte vlucht naar Bali, een ander eiland in Indonesie of naar huis. Wil je toch over land naar Bali, kies dan onze bouwsteen Expeditie Bromo in combinatie met het Javaanse leven.

De afstanden op Java zijn best groot en het verkeer rond de grote steden maakt de reistijden lang. Met deze bouwsteen reis je na je bezoek aan de Borobudur vanuit Yogyakarta op een relaxte manier naar de Pramabanan tempel en de Bromo. In de trein zie je vanuit je comfortabele stoel het Javaanse landschap, steden en dorpen aan je voorbij gaan. Dit terwijl je lekker de benen kunt strekken, een boek kunt lezen of een praatje kunt maken met de lokale bevolking. Vanaf de luchthaven van Surabaya vlieg je in minder dan een uur naar Bali.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan