indonesie reizen flores - komodo

Op zoek naar de Dragon

Komodovaraan Indonesië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Labuan Bajo - Komodo Varaan Flores
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 396,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. wandeling met ranger en entree Komodo NP

Komodo is het heuvelige eiland tussen Flores en Sumbawa waar de enorme Komodovaraan leeft. Deze varaan is het grootste reptiel op aarde en kan 3 meter lang en 100 kilo zwaar worden. Het eiland Komodo is onderdeel van het Komodo nationaal park waartoe het eiland Rinca ook behoort. Onder leiding van een ranger verken je beide eilanden op een avontuurlijke manier; te voet. De ranger draagt een stok met zich mee waarmee hij de varanen op afstand houdt, maar blijf wel opletten. Het is een bijzondere en zeer avontuurlijke ervaring die voor veel reizigers als het hoogtepunt van de Indonesië reis wordt gezien.

Overnachten: 2 nachten in comfortabel hotel met zwembad
Excursie: wandelingen onder begeleiding van een ranger, entreegelden van het Komodo nationaal park
Transport: transfer van en naar de haven per eenvoudige boot
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch
  • overige maaltijden

  • transfer van/naar de luchthaven

  • fooien

labuhan bajo flores indonesieDag 1 – Aankomst Labuan Bajo

Vandaag kom je aan in Labuan Bajo, het meest toeristische plaatsje op Flores. Labjuan Bajo is de uitvalsbasis voor boottochten naar de Komodo-eilanden. Hier draait het in de eerste plaats allemaal om de ‘dragon’ en op de tweede plaats staat duiken. Labuan Bajo telt een aantal gezellige restaurants en bars en verder veel reisbureaus en duikcentra. Vanaf de hoger gelegen wegen heb je mooi uitzicht over de baai vol eilanden voor de kust.

Dag 2 – Komodo en Rinca

Vandaag scheep je in voor een avontuurlijke boottocht naar het Komodo nationaal park. Je stapt in een klein, eenvoudig bootje en vaart naar de eilanden Komodo en Rinca. Het eiland Komodo is het meest bekend bij reizigers, vanwege de draken, zoals de locals ze noemen.

Met een ranger verken je het gebied. Je loopt door het droge gebied en probeert de Komodo’s te spotten. Omdat de varanen beschermde diersoorten zijn draagt de ranger alleen een stok met aan het uiteinde een t-splitsing. Hiermee houdt hij de varanen op afstand. Een bezoek aan Komodo is niet gevaarlijk, maar blijf wel opletten. Een beet van een varaan is vanwege de miljoenen bacteriën helaas wel dodelijk.

Komodo NP (9) (bewerkt)Het op één na grootste eiland van het Nationale Park Komodo is Rinca. Het landschap is groener en heuvelachtiger dan van Komodo. Ook hier maak je onder leiding van een lokale gids een wandeling met prachtige weidse uitzichten over de zee en het eiland. Met een beetje geluk zie je naast de varanen ook wilde paarden, herten, buffels en apen. Ondanks dat Rinca minder bekend is dan het eiland Komodo is de kans dat je een varaan ziet hier velen malen groter.

We kunnen helaas niet garanderen dat je een Komodovaraan ziet, maar er zijn (bijna) geen toeristen die geen varaan gezien hebben. Ik heb zelf in totaal twaalf varanen gezien.

Dag 3 – Vertrek uit Labuan Bajo

De meeste reizigers verlaten na hun bezoek aan de Komodo-eilanden Flores. Vluchten naar Bali vertrekken in de middag. Je vliegt laag, dus houd je camera in de aanslag voor een shot van de Komodo-eilanden vanuit de lucht. Voor een relaxte, en verantwoorde besteding van je dag kunnen we een massage voor je regelen bij een massagecentrum dat wordt gerund door lokale mensen met een gezichts- gehoor- of andere beperking. Kijk hieronder en voeg deze excursie toe aan je koffer.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan