Flipperen op Flores

Maumere Flores

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Maumere
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. snorkeltour met lunch

Begin je Flores rondreis relaxed met je voeten in het zand en een duikbril op je hoofd. Laat de populaire stranden van Bali achter je en sta in een uurtje vliegen op onontdekt Oost-Flores. Je slaapt aan een baai omringd door vulkanen en kleurrijke riffen. En het strand, dat heb je voor jou alleen.

Vaar naar de snorkeleilanden voor de kust en rust even heerlijk uit voordat je je onderdompelt in lokale weefdorpen, blauwe kratermeren en groene rijstterrassen van Flores.

Overnachten: 2 nachten in kleinschalig beaach resort
Excursies: snorkelboottocht met snorkelmateriaal, lunch en gids, in kleine groep
Transport: privé auto met chauffeur van luchthaven Maumere naar je hotel, boot naar snorkeleiland
Maaltijden: 2x ontbijt en 1x lunch
  • overige maaltijden

  • fooien

Dag 1 – Aankomst in Oost-Flores

Na aankomst op de kleine luchthaven van Maumere word je opgewacht en naar je strandresort gebracht. Er zijn dagelijkse vluchten vanaf Bali en in 1,5 uur vliegen sta je in Oost-Flores. Bij helder weer kijk je vanuit de lucht zo in de krater van de machtige Rinjani vulkaan op Lombok en zodra je Flores nadert, zie je de Komodo eilanen duidelijk liggen.

De stad zelf is niet bijzonder, maar buiten de stad vonden wij een handvol kleinschalige strandresorts aan een baai geflankeerd door bergen en vulkanen. Voor de deur ligt een rif. Verwacht bij Maumere geen spierwit strand, maar donker gekleurd bruin vulkanisch zand. Er zijn niet veel restaurants in de buurt. Bij je hotel kun je heerlijk eten, of wandel naar een ander hotel in de buurt.

Dag 2 – Snorkelen bij eilanden voor de kust

Voor de kust ligt een aantal bounty-eilanden met witte stranden en kleurrijk koraal: De Pemana eilanden. Na het ontbijt stap je op een boot die je deelt met een aantal andere reizigers. Je gids vertelt je waar de mooiste snorkelplekken zijn en voor snorkelmateriaal en een lunchbox wordt gezorgd.

De bekendste van de Pemana eilanden zijn Pulau Babi (varkenseiland) en Pulau Besar (groot eiland). De bewoners van deze eilanden komen van oorsprong uit het Zuiden van Sulawesi. Deze Bugis bevolking is voornamelijk moslim, een uitzondering op het katholieke Flores. De duik- en snorkelplekken zijn minder bekend en ongerept. Wij vonden het koraal en de kleurrijke vissen fantastisch.

Dag 3 – Vertrek: de Trans-Flores-Highway op

Als je je Flores-reis in Maumere begonnen bent, dan vertrek je na het ontbijt richting het westen. Eén van de hoogtepunten van Flores is de Kelimutu vulkaan, op ongeveer 4 uur rijden van Maumere. Als je deze relax-bouwsteen juist als afsluiter hebt ingepland, dan wordt je naar de luchthaven van Maumere gebracht om je reis te vervolgen via de luchthaven Denpasar op Bali.

Flipperen op Flores is een bouwsteen die je rondreis op Flores net wat relaxter maakt. Zo kun je nóg meer genieten van de kronkelige Trans-Flores-Highway en de vele indrukken die je opdoet onderweg. Ook vond ik het heerlijk om even weg te zijn van de toeristische plekken en het strand écht voor mijzelf te hebben.

De onderwaterwereld is onaangetast en de bevolking is supervriendelijk. Als je ook van snorkelen en relaxen houdt en graag buiten het gebaande pad reist, dan is deze bouwsteen echt iets voor jou. Plak er gerust een nachtje aan vast.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan