Proef het leven op Lombok

Tetebatu op Lombok

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tetebatu, Lombok
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: vanaf € 80,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. wandeltocht met gids en lunch

Tetebatu is een sereen dorp in de binnenlanden van Lombok. De heuvelachtige omgeving is rijk aan rijstvelden, watervallen en palmbomen, met op de achtergrond de imposante Rinjani vulkaan. Samen met een gids wandel je door de rijstvelden en de groene heuvels rond het dorp Tetebatu. Dé manier om kennis te maken met de Sasakbevolking, die je lachend toezwaaien als je voorbij loopt.

Je verblijft in een eenvoudig en sfeervol hotel met uitzicht over de rijstvelden.

Overnachten: 1 nacht in een kleinschalig hotel met mooi uitzicht
Excursie: halve dag wandeltocht met gids
Transport: privéauto met airco en chauffeur
Maaltijden: 1x ontbijt en 1x lunch tijdens de excursie
Entreeticket: entreeticket voor waterval
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 – Aankomst Tetebatu

Vandaag rijd je richting Tetebatu, een klein dorp aan de voet van de Rinjani vulkaan. Het omliggende gebied is door de vulkanische grond goed voor de rijstteelt, maar je vind hier ook veel watervallen.  Maak bij aankomst een wandeling door de omgeving of kruip in een comfortabele stoel en geniet van een goed boek. Hoewel er in Tetebatu weinig restaurantjes te vinden zijn, kun je altijd bij het hotel terecht voor een lokale maaltijd.

 

lokale markt rondreis indonesieDag 2 -Korte trekking met gids naar een waterval

Na het ontbijt word je opgehaald door een lokale gids om te gaan wandelen. De gids stippelt een mooie route voor je uit door de heuvelachtige omgeving van Tetebatu. Onderweg kom je langs rijstvelden en kleine dorpen. Terwijl je over het platteland loopt word je nieuwsgierig bekeken, want zo vaak zien de dorpskinderen hier geen reizigers. In het nabije apenbos zie je groepen makaken en met een beetje geluk spot je ook de schuwe zwarte apen hoog in de boomtoppen.

Je bereikt de bekende watervallen aan de voet van de Rinjani. De lokale bevolking gelooft in de zuiverende werking van het water en brengt er vaak een bezoek aan. Als je in bent voor een duik in deze natuurlijke waterbron moet je een steil pad naar beneden volgen. Trek wel goede wandelschoenen aan en neem een fles water mee, want het is een pittige wandeling. Gelukkig staat je aan het eind een verfrissende beloning te wachten. Je lunch bij een lokaal restaurant is inbegrepen en ’s middag ben je weer bij je hotel.

 

 

De volgende dag vertrek je uit het rustige dorp Tetebatu. Wil je hier liever nog een nacht extra verblijven? Vraag dan één van onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Als je meer wilt zien van de binnenlanden van Lombok, ga dan de uitdaging aan door de imposante Rinjani vulkaan te beklimmen. Vanaf de kraterrand heb je uitzicht over de Gili eilanden, waar je daarna heerlijk kunt bijkomen van de reis op Lombok. Je kunt er ook voor kiezen om een surfles te nemen in het surfparadijs Kuta of om helemaal tot rust te komen tijdens een spa-behandeling in Senggigi.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Hotel tussen de rijstvelden met zwembad

Reissom: € 80,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 1 nacht in hotel met zwembad, wandeling met gids en 1 dag auto met chauffeur

Liever een comfortabeler verblijf in de binnenlanden? Wij vonden een plekje tussen de rijstvelden in de bergachtige omgeving van Tetebatu. Tijdens je verblijf kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad. Van dit plekje is er maar één. Als het vol zit regelen we een karakteristiek hotel in Tetebatu.

Welke optie wil je aanvragen?

Proef het leven op Lombok
Hotel tussen de rijstvelden met zwembad
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan