sulawesi reizen indonesie - fiets

Down hill langs sawa’s en watervallen

Fietsen Sulawesi Malino

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Malino
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 290,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. mountainbiketour met lunch

De groene rijstterrassen van Malino mogen volgens ons niet ontbreken op je Sulawesi reis. De frisse berglucht, de bossen en watervallen maken dit gebied uitermate geschikt voor lange wandelingen of een sportieve down hill fietstocht.

Je slaapt midden tussen de sawa's in een sfeervolle villa die van alle gemakken voorzien is. Op je mountainbike daal je met een gids af door dorpjes en cross country door de rijstvelden. Je passeert dorpen, beekjes en watervallen. Onderweg word je vrolijk verwelkomd en nagezwaaid door de nieuwsgierige bevolking. Veel toeristen komen hier niet, wat de ontmoetingen met de lokale bevolking extra bijzonder en echt maakt.

Overnachten: 2 nachten in een kamer in een stijlvolle villa tussen de rijstterrassen
Excursie: halve dag mountainbike tour met gids en lunch
Transport: privé auto met chauffeur
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch
  • vervoer terug naar Makassar indien niet in combinatie met Toraja geboekt

  • maaltijden naast ontbijt en diner

  • fooien

sulawesi uitzicht rijstveld indonesieDag 1 – Aankomst Malino

Na het ontbijt staat je chauffeur klaar voor de rit naar Malino, gelegen in Zuid Sulawesi, op ongeveer 2,5 uur rijden van Makassar. Eerst passeer je kleine dorpen. Daarna gaat de weg over in bochtige bergwegen. Je rijdt langs uitgestrekte sawa’s, waar volgens ons de beroemde rijstterrassen van Bali niet aan kunnen tippen. Malino is een fijne plek om te verblijven met weids uitzicht, watervallen en een aangenaam klimaat. Malino is wat hoger gelegen en daardoor wat koeler. Dat het hier zo groen is, betekent ook dat er wel eens een buitje kan vallen. Daarna klaart het vaak snel weer op.

Je verblijft in een huiselijke villa midden tussen de rijstterrassen. De gezamenlijke woonkamer is gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. Er is een luxe ligbad. Hier kom je even helemaal bij. Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd op de veranda met uitzicht op de sawa’s.

toraja sulawesi indonesieDag 2 – Op de trappers dwars door de rijstvelden

Na het ontbijt staan je gids en een prima mountainbike voor je klaar. Ook voor een poncho en fietshelm wordt gezorgd. Met de auto word je naar het beginpunt gebracht. Onderweg stop je bij een klaterende waterval van ruim 100 meter. Dan stap je op je fiets. De tocht is ongeveer 10 km en gaat voornamelijk bergafwaarts, dus check vooraf je remmen. Je fietst dwars door rijstterrassen en langs beekjes en watervallen. Grotendeels rijd je over asfalt en een paar kilometer cross country door het zand of modder.

Je bent hier een attractie. De kinderen aan de kant van de weg zijn hier echt verbaasd om reizigers te zien. Na een paar uur fietsen kom je langs een houten paalhuis. Je maag knort en kruidige geuren komen je tegemoet. Een gastvrije familie heeft een lunch voor je bereid. Bewoners van Sulawesi zijn van nature erg nieuwsgierig, dus het contact is snel gelegd.

rijstvelden sulawesi indonesie

Dag 3 – Vertrek vanuit Malino

Vandaag eindigt je bouwsteen Malino.

Kom je uit Torajaland of Sengkang en is dit het laatste deel van je Sulawesi reis, dan vervolg je je reis terug naar Makassar. Je kunt je rondreis Sulawesi ook beginnen in Malino. Dan vervolg je je reis met de bouwsteen Tana Toraja’s rituelen of Thuis bij de Toraja’s.

jeanetteWat een heerlijke plek vond ik Malino. Een oase van rust om alle indrukken van Sulawesi op mijn gemak te verwerken. Een fijn en huiselijk plekje met alle comfort. Even met de voeten omhoog op het terras, uitkijkend op de rijstvelden. Maar heel lang stil zitten kan ik niet, dus daarna weer lekker actief op de mountainbike de heuvel af zoeven.

Jeanette, product manager

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan