Dobberen door de jungle

Jungle Indonesië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tangkahan / Gunung Leuser National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 170,- p.p. bij 2 personen
Beste reistijd: van april tot november
Inclusief: o.a. tubing naar waterval

Lokaal wordt de jungle van Tangkahan ook wel 'het verborgen paradijs' genoemd. Meer nog dan het populaire Bukit Lawang is Tangkahan een echte junglebeleving. Om er te komen volgt een hobbelige jeeptocht vanuit (of naar) Bukit Lawang met een hangbrug over de rivier. De rivier is uitermate geschikt voor tubing. Met een gids zak je per opblaasband de rivier af naar een waterval.

Je slaapt in een eenvoudige houten bungalow. Het mooie van deze plek is dat de lokale bevolking de opbrengsten gedeeltelijk weer investeert in bijvoorbeeld Engelse les en een schoolbus.

Overnachten: 2 nachten in een houten bungalow
Excursie: tubing met een gids naar een waterval
Transport: jeeptocht van/naar Bukit Lawang, vervoer van/naar Medan met privé auto met chauffeur
Maaltijden: 2x ontbijt, snack bij de waterval
  • overig transport

  • overige maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

sumatra jungle reisDag 1 – Hobbel de jungle van Indonesië in

Vanochtend reis je vanuit Medan of Bukit Lawang dieper de jungle in. Je kunt na een vroege aankomst in Medan meteen aan de bouwsteen beginnen. Je rijdt dan in zo’n 4 tot 5,5 uur met een auto met chauffeur naar Tangkahan. Na een lange vlucht raden wij echter aan om eerst één of twee nachten in Medan te acclimatiseren en te wennen aan de vochtige warmte.
Kom je uit Bukit Lawang, dan hobbel je per 4WD in ongeveer 3 uur door palmolieplantages en boerendorpjes met varkens langs de weg. Vanuit de huisjes steken de mensen hun hoofden uit het raam of leggen even hun werk neer om gedag te zeggen.
De lodge waar je de komende twee nachten verblijft is eenvoudig. Je slaapt in een houten bungalow met koud water en beperkt elektriciteit – helemaal in jungle sfeer. Het is vroeg donker en je hoort hier niets anders dan jungle geluiden.

reis-sumatra-jungleDag 2 – Tuben naar een waterval

Na het ontbijt vertrek je met je gids naar de rivier. Er ligt een opblaasband voor je klaar. Je gids bindt de banden aan elkaar als een vlot en stuurt hier en daar bij met een stok. Dobber je liever in je eentje rond als Mowgli uit Jungle Book, dan kan dat ook. Langzaam zak je de rivier af. Verwacht geen spectaculaire stroomversnellingen. Het water is rustig en de omgeving sereen. Je dobbert en draait wat rond, terwijl vogels overvliegen en apen tussen de takken slingeren. Op een ondiep stuk wijst je gids naar een zijtak van de rivier. Hier stap je uit. Verscholen tussen het groen klatert een waterval uit een bountyreclame. Na een frisse duik en een mini picknick loop je met je gids langs de rivier en palmolieplantages in een klein uur terug naar je lodge. ’s Middags hang je in je hangmat of de hotspring, babbelend met de dorpsbewoners, of maak een jungletrekking zoals onderaan de pagina beschreven.

jungle sumatra bouwsteenDag 3 – Tangkahan

Vandaag neem je afscheid van je vriendelijke gastheer of -vrouw. Begon je hier je Sumatra reis, dan staat er een jeep voor je klaar. Met onze bouwsteen Slapen bij de apen maak je kennis met de orang oetans in Bukit Lawang. Of laat de jungle achter je om een ander deel van Sumatra te ontdekken met onze bouwsteen Sprookje in Samosir aan het Tobameer. Eindigt je Sumatra reis in Tangkahan, dan rijd je in ongeveer 4 tot 5,5 uur terug naar Medan.

Sumatra-reis Indonesie - Tangkahan olifantVerantwoord reizen

Het olifantenkamp van Tangkahan is bij veel reizigers favoriet. Zo’n enorm dier van dichtbij ontmoeten dat is toch een prachtige ervaring? Dat vinden wij ook. Maar voor ons zijn duurzaamheid en reizen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom bieden wij alleen verantwoorde activiteiten aan in olifantenkampen die het welzijn van de dieren voorop hebben staan. Dat betekent onder andere dat er niet gefokt mag worden met de dieren, dat er geen shows of trucs worden opgevoerd en dat er geen contact is met de olifanten, tenzij deze het zelf opzoeken. Hoe bijzonder de ervaring ook is om zo dicht bij deze immense dieren te zijn, wij willen de vraag naar activiteiten met direct contact met olifanten niet stimuleren. In overleg met de WSPA (World Society for the Protection of Animals) hebben we besloten om op Sumatra vanaf januari 2017 helemaal geen activiteiten meer aan te bieden met direct contact met olifanten.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Korte trekking door de jungle

Reissom: € 79,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2,5 uur trekking door de jungle met gids

Het leuke van Tangkahan is dat alle activiteiten worden georganiseerd door de lokale bevolking. Dat merk je meteen aan het enthousiasme en de ervaring van je gids. Hij is hier opgegroeid en trots op ‘zijn’ regenwoud. Wat hij weet van de natuur heeft hij van zijn familie geleerd en hij vertelt je graag over zijn eigen leven in de jungle. Hij heeft Engelse les gehad en doet erg zijn best. Er zijn hier ook orang oetans, levend in het wild. De kans bestaat dat je ze ziet, al blijven de mensapen in dit gebied liever wat dieper in de jungle. Wij zagen slechts het nest waar ze die nacht geslapen hadden; het bewijs dat ze in de buurt waren. Spannend maakt het de tocht wel.

Welke optie wil je aanvragen?

Dobberen door de jungle
Korte trekking door de jungle
x

Jouw koffer bevat nu:


Aanbevolen bouwstenen