Crossen door de Kampung

Startpakket Medan - Sumatra

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Medan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 150,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. kampung tour per becak

De meningen zijn verdeeld over Medan. Waar de één zich passievol verdiept in vergane Hollandse glorie en art-deco architectuur, haast de ander zich het liefst direct naar de jungle.

Hoe dan ook, wij raden je aan om eerst een paar dagen te acclimatiseren voordat je de jungle ingaat. Medan is daarvoor een prima plek, of je nu in de stad slaapt of erbuiten. In een becak maakten we - letterlijk en figuurlijk - kennis met de warmte van Sumatra.

Overnachten: 2 nachten in een eenvoudig stadshotel
Excursie: kampung tour per becak met gids
Transport: per privé auto met chauffeur en gemotoriseerde becak
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Medan - SumatraDag 1 – Aankomst Medan – Sumatra

Bij aankomst in Medan brengt de chauffeur je direct naar je hotel. Het is maar een uurtje rijden. Wel zo fijn na een lange vlucht. Motortaxi’s met zijspan krioelen tussen toeterende auto’s. We krijgen direct het Azië gevoel.

Je slaapt in een eenvoudig stadshotel, uitgekozen op centrale ligging met verkoelend zwembad. Inchecken en eerst maar eens een frisse duik nemen, voordat we het compacte centrum van Medan op Sumatra verkennen. Wil je wat meer comfort in een groene oase van rust? Kijk dan onderaan bij ons landelijke hotel buiten de stad.

Sumatra - Medan: Bezoek lokale familieDag 2 – In een becak door de Kampung

Typerend voor Medan zijn de gemotoriseerde taxi’s met zijspan, oftewel de becak. Net buiten de stad, met de wind door je haren, tuf je door rijstvelden en langs markten. Je gids neemt je mee naar een familie die je gastvrij ontvangt met zelfgemaakte bananenchips. Deze verkopen ze op straat voor een paar cent. Ook laat de buurvrouw trots haar keuken zien. Haar specialiteit is het bakken van minidonuts. Nog best een precies werkje merk ik, wanneer ze het mij laat proberen.

Rondreis Medan - SumatraDag 3 – Op naar de jungle

Na het ontbijt vertrekken we van Medan naar de jungle. In vier uur rijd je in je privé-auto met chauffeur naar de orang oetans van Bukit Lawang. Of – nóg beter – ga eerst de ongerepte jungle van Tangkahan in om de rivier af te zakken in een opblaasband.

 

Nieuwsgierig naar de ervaringen van onze collega Jeanette met deze bouwsteen? Lees dan haar reisblog over Medan van juli 2016.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Karakteristiek comfort-hotel buiten (of in) de stad

Reissom: € 176,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel hotel buiten de stad en becak excursie met gids

Liever acclimatiseren weg van de drukke stad? Wij vonden een plekje tussen de palmbomen in de Kampung, net buiten de stad. Vanuit het restaurant kijk je uit over de tuin en het zwembad. Van dit plekje is er maar één. Als het vol zit regelen we een karakteristiek comfort hotel midden in het centrum.

Welke optie wil je aanvragen?

Crossen door de Kampung
Karakteristiek comfort-hotel buiten (of in) de stad
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan