vulkaan sumatra reizen indonesie

Een break in Berastagi

Vulkaan Sumatra

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Berastagi
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: op aanvraag

Het hooggelegen, koelere Berastagi was vroeger erg geliefd bij de Nederlanders en een verademing na je reis door Noord-Sumatra. Het klimaat doet een beetje Europees aan, Berastagi ligt namelijk op 1400 meter hoogte. Je komt hier niet zo zeer voor de drukke stad Berastagi, maar meer voor de omgeving. De stad is namelijk omringd door groene velden van de Karo hooglanden en twee vulkanen domineren het landschap. In principe is deze bouwsteen een tussenstop op de weg terug naar Medan. Wil je de avontuurlijke tocht naar de top van de vulkaan Sibayak maken en daarmee de bouwsteen met een nacht verlengen? Laat het ons dan even weten.

Overnachten: 1 nacht in eenvoudig hotel
Excursie: geen
Transport: privé-auto met chauffeur
Maaltijden: 1x ontbijt
  • entreegelden

  • beklimming Gunung Sibayak

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Deze bouwsteen is momenteel niet beschikbaar. Bekijk onze andere bouwstenen of individuele rondreizen.

berastagi kids rondreis java indonesieDag 1 – Van Samosir naar Berastagi

Vandaag vervolgt je reis zich vanuit Samosir richting Berastagi, ook wel Brastagi genoemd. De meeste reizigers die een reis op Sumatra hebben gepland, reizen via Bukit Lawang, Samosir en Berastagi terug naar Medan. De belangrijkste bezienswaardigheden van dit eiland zitten volgens ons dan in je reis verwerkt. Je neemt zelf de ferry naar Parapat en hier staat de chauffeur op je te wachten om je naar Berastagi te brengen. Tijdens het eerste gedeelte van de reis rijd je langs het Tobameer en kun je nog genieten van de uitzichten die het weidse meer verzorgt.

In het centrum kun je de lokale markt bezoeken waar je zintuigen op scherp worden gezet. Berastagi is onder andere bekend vanwege de fruitmarkt. Op deze markt worden naast vruchten, ook vis, groente en andere snuisterijen verkocht. Doordat deze markt door toeristen veel bezocht wordt is de lager in de hoofdstraat gelegen markt nog wat authentieker. Het comfortabele hotel waar je vannacht zult slapen biedt uitzicht op de groene landbouwgronden. Enkele honderden meters van het hotel bevindt zich een uitkijkpunt waar je de vulkanen Sibayak en Sinabung kunt bewonderen. Na het eten kun je nog even een duik nemen in het zwembad van het hotel, want na een lange dag is dit wel even prettig.

berastagi indonesie vulkaan Dag 2 – Terug naar Medan of vulkaan Sumatra beklimmen?

Na het ontbijt stap je in je privé-auto en brengt de chauffeur je terug naar de luchthaven van Medan. Het is ook mogelijk om de bouwsteen met een nacht te verlengen, waardoor je de mogelijkheid hebt om de vulkaan Sibayak te beklimmen. Het is een avontuurlijke, maar pittige en zware tocht. De tocht begint vanaf het hotel. Je rijdt vanaf je hotel in ongeveer 15 minuten naar het beginpunt van de wandeling. Je komt langs huizen met fraaie tuinen vol bloemen en tussen akkers door waarop aardappels, tomaten en kool verbouwd worden. Voor de beklimming is het handig om goede berg- of wandelschoenen te dragen. Dit geeft je wat meer grip tijdens de wandeling.

Vulkaan SumatraVerblijf beklimming Sibayak vulkaan

Na de autorit begint de tocht. De weg van asfalt gaat al snel steil omhoog en de akkers maken plaats voor jungle. Het laatste stukje is een smal pad dat nog wat steiler tegen de vulkaan aan ligt. Je laat de jungle vervolgens achter je en het landschap maakt plaats voor kouder, boomloos en mistig landschap. Tussen de rotsen zie je gele rookwolken opstijgen en de sterk ruikende zwavellucht komt je tegemoet. Je hebt na een klim van ongeveer 2 uur de kraterrand bereikt. Als je geluk hebt en de vulkaan niet in de mist en wolken gehuld is, dan kun je op de hoogte van 2370 meter boven de zeespiegel de omgeving van Berastagi zien.

Dan is het al weer tijd om aan de weg terug te beginnen. De afdaling is vrij moeilijk, omdat de weg stijl naar beneden loopt over rotsen en stenen. Bij regenachtig weer is de trap naar beneden zeer glibberig. Het is bij deze weersomstandigheden daarom niet aan te raden aan deze beklimming deel te nemen. De afdaling duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

sumatra harau indonesieDag 3 – vertrek Berastagi

Aangekomen bij het eindpunt staat de auto op je te wachten die je vervolgens terug naar het hotel brengt. Hier kun je een plons nemen in het zwembad. Na nog een nacht in dit hotel geslapen te hebben, vervolgt de reis zich op dag 3 terug naar Medan.

Deze bouwsteen eindigt op dag 2 of op dag 3 (afhankelijk van je keuze wel of niet de vulkaan te beklimmen) in Medan. Vervolgens kunnen we een binnenlandse vlucht voor je regelen naar bijvoorbeeld Jakarta of Denpasar. Hier kun je je reis vervolgen met een Java reis of een Bali reis. Voor meer informatie kun je op de linkjes klikken.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan