Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Proef het leven op Lombok

   Fietsen op Lombok

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Tetebatu, Lombok
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 136,- p.p. bij 2 personen

   Tetebatu is een sereen dorp in de binnenlanden van Lombok. De heuvelachtige omgeving is rijk aan rijstvelden, watervallen en palmbomen, met op de achtergrond de imposante Rinjani vulkaan. Samen met een gids fiets je door het dorp Tetebatu en de groene heuvels. Dé manier om kennis te maken met de lokale inwoners, die je lachend toezwaaien als je voorbij fietst.

   Je verblijft in een kleinschalig en sfeervol hotel met uitzicht over de rijstvelden.

   Overnachten: 1 nacht in een kleinschalig hotel met mooi uitzicht
   Excursie: fietstocht en bezoek aan watervallen
   Transport: privéauto met airco en chauffeur
   Maaltijden: 1x ontbijt
   Entreeticket: entreeticket voor waterval
   • maaltijden naast het ontbijt

   • fooien

   Waterval (bewerkt)Dag 1 – Aankomst Tetebatu

   Vandaag rijd je richting Tetebatu, een klein dorp aan de voet van de Rinjani vulkaan. Het omliggende gebied is rijk aan eindeloze velden en watervallen. Na aankomst kun je bijvoorbeeld een wandeling maken of een comfortabele stoel inkruipen en genieten van een goed boek. Hoewel er in Tetebatu weinig restaurantjes te vinden zijn, kun je altijd bij het hotel terecht voor een lokale maaltijd.

    

   Markt 3 (bewerkt)Dag 2 – Fietstocht, bezoek aan markt en waterval

   Na het ontbijt word je opgehaald door een lokale gids om te gaan fietsen. De gids stippelt een mooie route voor je uit door de bergomgeving van Tetebatu. Onderweg kom je langs rijstvelden, kleine dorpen en stop je bij een markt. Bij de vele marktkraampjes worden er lokale producten verkocht, waarover de gids met veel plezier vertelt. Terwijl je over de markt loopt word je nieuwsgierig bekeken, want zo vaak zien de marktlui hier geen reizigers. Na een wandeling over de markt stap je weer op de fiets.

   Na ongeveer tweeënhalf uur stal je je tweewieler en wandel je in ongeveer een uur naar één van de bekende watervallen aan de voet van de Rinjani. De lokale bevolking gelooft in de zuiverende werking van het water en brengt er vaak een bezoek aan. Als je in bent voor een duik in deze natuurlijke waterbron moet je een steil pad naar beneden volgen. Trek wel goede wandelschoenen aan en neem een fles water mee, want het is een pittige wandeling. Gelukkig staat je aan het eind een verfrissende beloning te wachten.

    

    

   Tetebatu 1 (bewerkt)

   ’s Middags vertrek je uit het rustige dorp Tetebatu. Wil je hier liever een nacht extra verblijven? Vraag dan één van onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

   Als je meer wilt ervaren in de binnenlanden van Lombok, ga dan de uitdaging aan door de imposante Rinjani vulkaan te beklimmen. Vanaf de kraterrand heb je uitzicht over de Gili eilanden, waar je daarna heerlijk kunt bijkomen van de reis op Lombok. Je kunt er ook voor kiezen om een surfles te nemen in het surfparadijs Kuta of om helemaal tot rust te komen tijdens een spa-behandeling in Senggigi.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Comfortabel resort met weids uitzicht

   Reissom: € 151,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel resort tussen de rijstvelden en fietsexcursie met gids

   Liever een comfortabeler verblijf in de binnenlanden? Wij vonden een plekje tussen de rijstvelden in de bergachtige omgeving van Tetebatu. Tijdens je verblijf kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad. Van dit plekje is er maar één. Als het vol zit regelen we een karakteristiek hotel in Tetebatu.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Proef het leven op Lombok
   Comfortabel resort met weids uitzicht
   x