Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Witte stranden van de Gili’s

   Indonesië Gili eilanden

   Witte stranden van de Gili’s
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Gili Meno
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 86,- p.p. bij 2 personen

   De Gili eilanden: tropische eilanden voor de kust van Lombok. De Gili’s liggen tussen Bali en Lombok in en zijn vanaf beide eilanden goed te bereiken per boot. Op de Gili’s vind je geen auto’s, wel paard en wagen. Het leven gaat hier langzaam voorbij, onder een stralende zon en met het geluid van de kabbelende zee op de achtergrond.

   Je slaapt in een sfeervol ingerichte bungalow op een paar stappen van het strand. We hebben gekozen voor de eilanden Gili Air en Gili Meno omdat ze rustiger zijn dan hun grote broer Gili Trawangan. Op Gili Air vind je een gezellig snorkel- en duiksfeertje, zonder dat het massaal is. Meteen voor de kust ligt een rif met kleurrijke koralen en vissen die zich graag laten begroeten. Gili Meno is het rustigst en meest oorspronkelijk en hier zijn de accommodaties iets eenvoudiger. Als je op zoek bent naar het bekende plaatje van witte stranden, blauwe zee, slippers aan en… relaxen dan is dit de bouwsteen die je zoekt.

   Overnachten: 2 nachten in een eenvoudige cottage
   Excursie: geen
   Transport: geen
   Maaltijden: geen
   • excursies

   • vervoer van en naar Gili Meno

   • maaltijden

   • fooien

   boot gili strand indonesieDag 1 – Aankomst Gili Air of Gili Meno

   Met een lokale boot reis je vanaf het grotere eiland Trawangan naar Gili Air en word je op het strand voor je verblijf afgezet. Bij aankomst zie je al meteen hoe helder het water is en de groene bomen steken fel af tegen de blauwe lucht. De witte stranden nodigen je uit voor een relaxed moment op je handdoek. Of zoals wij deden; meteen een sprintje naar het water voor een verfrissende duik.

   Je slaapt in een sfeervolle ingerichte bungalow op een paar stappen van het strand. Op Gili Meno slaap je in een vergelijkbare houten bungalow met een eigen veranda tussen de bomen. Het verblijf is basic, maar wel met airco. Wel zo prettig met dit tropische klimaat. Wij hebben de leukste plekjes uitgezocht op beide eilanden. Waar je slaapt hangt af van de beschikbaarheid. Heb je een sterke voorkeur voor één van de eilanden, geef dit dan aan bij onze reisspecialist.

   gili strand local indonesieDag 2 – Verblijf aan parelwit Gili strand

   Na het ontbijt bepaal je zelf wat je gaat doen. Voor de kust liggen verschillende fraaie snorkelplekken. Wij vonden het leuk om met een snorkelboot naar de andere eilanden te gaan, in de hele omgeving zijn veel kleurrijke koraalgebieden. Het grootste eiland Trawangan heeft misschien wel de mooiste stranden van allemaal. Leuk voor een ‘zwemlunch’. En dan gauw weer weg want het eiland is een druk oord waar veel backpackers komen na hun Lombok reis.

   Wil je even helemaal niks, dan heb je alle tijd om je boek uit lezen vanuit je eigen ligstoel, lekker koel onder de bomen op het strand. Heb je tijdens lunchtijd trek gekregen dan loop je in een paar minuten naar een gezellig klein restaurantje. Waar je halfliggend kan genieten van een jaffle (soort van tosti) of maar weer die nasi goreng.

   strand gili indonesieDag 3 – Indonesië Gili eilanden -Terug naar Bali

   Helaas, je laatste dag op dit rustige tropische eiland is aangebroken. Na een stevig ontbijt met gebakken eitje en vers fruit, brengt een lokale boot je rond een uur of 10 terug naar Trawagan. Waar je de ferry terug neemt naar Sanur.

   Na ongeveer 2,5 uur op de boot kom je aan in de haven van Serangan, hier brengt het bootbedrijf je met minibusjes naar je verblijf in het levendige Sanur.

   eiland gili duiken indonesieDuiken op Gili Air

   De duikscholen op Gili Air bieden een uitgebreid pakket aan duikmogelijkheden rondom de Gili eilanden. Want het halen van je PADI cursussen behoort ook tot de mogelijkheden. Mocht je dit van plan zijn laat het ons dan weten zodat wij het verblijf op Gili Air met een paar nachten voor je verlengen waardoor je voldoende tijd hebt om de cursus te doen.

   Deze bouwsteen is goed te combineren met...