Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Op zoek naar de Dragon

   Komodovaraan Indonesië

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Komodo Varaan Flores
   Reisduur: 1 dag
   Reissom: € 253,- p.p. bij 2 personen

   Komodo is het heuvelige eiland tussen Flores en Sumbawa waar de enorme Komodovaraan leeft. Deze varaan is het grootste reptiel op aarde en kan 3 meter lang en 100 kilo zwaar worden. Het eiland Komodo is onderdeel van het Komodo nationaal park waartoe het eiland Rinca ook behoort. Onder leiding van een ranger verken je beide eilanden op een avontuurlijke manier; te voet. De ranger draagt een stok met zich mee waarmee hij de varanen op afstand houdt, maar blijf wel opletten. Het is een bijzondere en zeer avontuurlijke ervaring die voor veel reizigers als het hoogtepunt van de Indonesië reis wordt gezien.

   Overnachten: geen
   Excursie: wandelingen onder begeleiding van een ranger, entreegelden van het Komodo nationaal park
   Transport: transfer van en naar de haven per eenvoudige boot
   Maaltijden: 1x lunch
   • maaltijden naast de lunch

   • fooien

   komodo eiland boot indonesieDag 1 – Aankomst Komodo

   Vandaag scheep je in voor een avontuurlijke boottocht naar het Komodo nationaal park. Je stapt in een klein, eenvoudig bootje en vaart naar de eilanden Komodo en Rinca. Het eiland Komodo is het meest bekend bij reizigers, vanwege de draken, zoals de locals ze noemen.

   Met een ranger verken je het gebied. Je loopt door het droge gebied en probeert de Komodo’s te spotten. Omdat de varanen beschermde diersoorten zijn draagt de ranger alleen een stok met aan het uiteinde een t-splitsing. Hiermee houdt hij de varanen op afstand. Een bezoek aan Komodo is niet gevaarlijk, maar blijf wel opletten. Een beet van een varaan is vanwege de miljoenen bacteriën helaas wel dodelijk.

   Komodo NP (9) (bewerkt)Het op één na grootste eiland van het Nationale Park Komodo is Rinca. Het landschap is groener en heuvelachtiger dan van Komodo. Ook hier maak je onder leiding van een lokale gids een wandeling met prachtige weidse uitzichten over de zee en het eiland. Met een beetje geluk zie je naast de varanen ook wilde paarden, herten, buffels en apen. Ondanks dat Rinca minder bekend is dan het eiland Komodo is de kans dat je een varaan ziet hier velen malen groter.

   We kunnen helaas niet garanderen dat je een Komodovaraan ziet, maar er zijn (bijna) geen toeristen die geen varaan gezien hebben. Ik heb zelf in totaal twaalf varanen gezien.