Bouw je eigen Indonesië-reis

Of je nu graag in een waterpaleis wilt slapen, vulkanen wilt beklimmen of kennis wilt maken met inheemse stammen, met onze Indonesië bouwstenen reizen kan het allemaal. Jij kiest in de verschillende regio’s wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route met jouw favoriete Indonesië bouwstenen voor je in elkaar. Welke bouwstenen zijn goed te combineren? Bekijk dit op onze Indonesie kaart. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Indonesië-rondreizenBel of mail ons: wij, Indonesië-specialisten Kerstin en Romy helpen je graag op weg met je reis naar Indonesie.

 

Kies een regio

1 Bali: Zin in zen

Individuele Indonesië-reizen op Bali

Bali lijkt vaak het instapmodel voor een Indonesië-reis, maar wie verder kijkt dan de populaire zuidkust vol langgerekte stranden, ontdekt een wereld vol verrassingen, waar zelfs de doorgewinterde Aziëganger van kan smullen. Op de afgelegen plekken in het binnenland tussen intens groene sawa’s, leer je de gastvrije Indonesiërs en hun gebruiken kennen. Leer tijdens jouw Bali vakantie meer over de religie tijdens een offersritueel en ontdek de verfijnde Balinese smaak tijdens een kookworkshop. Die smaak vind je ook terug in de bijzondere slaapplekken, waar de architectuur en interieur tot in detail uitgewerkt is. Van de knusse cottages, buitenbadkamers met beelden tot de exotische tuinen: je slaapplek is elke keer een kers op de taart die Bali heet.

2 Java: Holland meets Indonesië

Individuele reizen Indonesië op Java

Java is het eiland waar natuur en cultuur hand in hand gaan: glooiende theevelden op de uitlopers van brommende vulkanen lopen over in steden waar de Oudhollandse invloeden het straatbeeld nog steeds domineren. Slaap tijdens jouw Java reis in een koloniale villa en leer alles over de Indonesische kruiden in een spice garden, terwijl een Indonesische dame je alles uitlegt – in het Nederlands! Beklim de beroemde Borobodur via de pelgrimsweg naar het hiernamaals. Een perfecte combi met buureiland Bali.

3 Sumatra: Jungle-expedities naar slingerapen

Indonesië-bouwstenen op Sumatra

Een eeuwenoud regenwoud met krullende lianen, woudreuzen en gedruppel op palmbladeren: welkom op Sumatra. Dit is het eiland van de mensapen! Ga tijdens jouw Sumatra reis diep in het regenwoud op zoek naar orang-oetans en droom weg in een houten junglelodge. En hoewel de natuur al volop voer voor ontdekkingstochten biedt, is er ook aan cultuur geen gebrek: leer alles over de batak rituelen en verken de huizen met hun opvallende hoorndaken die hoog boven de rijstvelden uittorenen.

4 Lombok en de Gili's: Sunda-eilanden om te zoenen

Bouwstenen op Lombok en Gili

Op slechts twintig minuten vliegen van Bali, maar desalniettemin minder door toeristen ontdekt: Lombok en de aangrenzende Gili eilanden langs de noordkust. De groene heuvels steken af tegen de witte kustlijn, die doorbroken wordt door de azuurblauwe zee. Naast het beklimmen van de Rinjani-vulkaan is genieten van de rust tijdens jouw Lombok vakantie de voornaamste bezigheid.

5 Flores en Komodo: Varanen, vulkanen en tradities

Bouwstenen op Flores en Komodo

Een rondreis Flores is anders dan Java en Bali. De Komodo eilanden zijn populair, maar Flores is rustig en verrassend kleurrijk. Ontmoet de bevolking met donker rastahaar. Vind de Portugese invloed terug in pastelkleurige katholieke kerken. Hike langs drie kratermeren in verschillende kleuren. Eet een visje op een wit, zwart, of blauw strand (ja écht!) en vergeet de onderwaterwereld niet. Het eten doet niet onder voor de andere Indonesische eilanden. Wij vonden in Flores een mix van de beste plekken ter wereld.

6 Sulawesi: Zadelhuizen en rituelen

Korte reizen op Sulawesi

Sulawesi is hét eiland voor fervente Indonesiëgangers of reizigers die op zoek zijn naar puur en ongerept. Je kunt je hart ophalen aan uitbundige natuur en kleurrijke koraalriffen, maar vergeet ook zeker de Toraja’s niet. Slaap tijdens jouw Sulawesi reis in hun zadelhuizen en maak misschien zelfs een begrafenisritueel mee.