Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Java: van Bromo naar Borobodur

   Bouwstenen op Java

   Of je nu vulkanen wilt beklimmen of op zoek wilt naar sporen van het Oudhollandse verleden, met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Indonesië-rondreizenBel of mail ons: wij, Indonesië-experts Nannette, Joël en Kerstin, helpen je graag op weg.

   ✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
   ✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

   Kies je favoriete Indonesië bouwstenen
   Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
   Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

   Strek je benen in Bogor

   Reisschema: Bogor
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 186,- p.p. bij 2 personen

   In Bogor, iets ten zuidoosten van Jakarta, vonden wij een serene plek in de koele heuvels. In de schaduwrijke binnentuin met zwembad is het goed toeven na je lange vlucht. De volgende dag neemt een gids je mee naar het andere Bogor; smalle straten in wijken waar je zelf niet snel zult komen.

   Je passeert kleine huisfabriekjes en scholen waar kinderen je verwonderd aan zullen kijken. Je loopt langs de bekende botanische tuinen, voordat je terugkeert naar je hotel tussen de rijstterrassen.
   verder lezen

   Voeg deze bouwsteen toe aan je Indonesië reis!

   Vulkanen, tempels en stranden

   Reisschema: Bandung - Cipanas - Pangandaran
   Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
   Reissom: € 396,- p.p. bij 2 personen

   Neem je echt de tijd voor West Java, dan word je beloond met rijstvelden en theeplantages, traditionele dorpen, actieve vulkanen en strand. Reizend per auto met chauffeur ben je vrij om te stoppen wanneer jij wilt. Via een mystiek plateau met de oudste tempels van Java kom je aan in Yogyakarta.

   Kedeng Kedeng naar Yogyakarta

   Reisschema: Jakarta - Yogyakarta
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom : € 160,- p.p. bij 2 personen

   Duik nog even de reisgids in voor de laatste tips voor Yogyakarta of maak het jezelf gemakkelijk en geniet vanuit je comfortabele treinstoel van het veelzijdige landschap dat als een filmrol voorbijkomt. Wij vinden de trein een fijn alternatief om de lange afstand van Jakarta naar Yogyakarta te overbruggen.

   Biking to Borobudur

   Reisschema: Yogyakarta
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 126,- p.p. bij 2 personen

   In plaats van met de auto, fiets je met deze bouwsteen vanuit de culturele stad Yogyakarta naar de Borobudur, volgens ons hét hoogtepunt op Java. Je ontdekt een sereen landschap met rijstvelden en authentieke dorpen, tot aan de voet van de tempel. 

   Tientallen heilige stoepa’s torenen hier hoog boven de rijstvelden uit. Dit heilige bouwwerk vertegenwoordigt voor boeddhisten de weg naar het hiernamaals, begrijpelijk wanneer je vanaf de top uitkijkt op een mystiek heuvellandschap… Tussendoor is er genoeg tijd om levendig Yogya zelf te ontdekken.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Biking to Borobudur
   Yogyakarta beleven als een local
   x

   Expeditie Bromo

   Reisschema: Prambanan - Solo - Tawangmangu - Malang - Bromo vulkaan
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 320,- p.p. bij 2 personen

   Deze bouwsteen neemt je mee langs de hoogtepunten van Oost-Java, maar dan op een net iets andere manier. Je vertrekt in het zuiden, waarna je per 4wd over verlaten vlaktes stuift en juist aan de voet van de Bromo vulkaan staat wanneer andere reizigers daar niet zijn.

   Een stop in het plaatsje Tawangmangu, voor het andere Java, maar ook stops onderweg bij de Prambanan tempel en het paleis van Solo mogen volgens ons niet ontbreken op deze Oost-Java reis.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Expeditie Bromo
   Comfortabele hotels in Malang en bij de Bromo
   x

   Het Javaanse leven

   Reisschema: Kalibaru
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 150,- p.p. bij 2 personen

   Dit is het Javaanse leven pur sang; traditionele kruidentuinen, stoffige zandweggetjes kronkelend door rijstvelden, en boeren die vanuit de groene velden opkijken om je te begroeten. Drink thee bij de gastvrije Javanen thuis en overnacht in een bungalow tussen de cacao- en koffieplantages.

   Waar veel reizigers deze plek overslaan of maar heel kort verblijven, vinden wij het dorp Kalibaru bij uitstek een plek waar je proeft van de Javaanse gastvrijheid. Hier neemt je lokale gids je mee over dijkjes en smalle wegen en word je onderweg uitgenodigd voor een kopje koffie of thee. Je verblijft ontspannen in een knusse bungalow in een tropische tuin.
   verder lezen

   Op hemelse hoogte

   Reisschema: IJen vulkaan
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 349,- p.p. bij 2 personen

   Ben je na Bromo op zoek naar een nog sportievere uitdaging op Java? Beklim dan met een gids de IJen vulkaan. Je overnacht in een kleinschalige accommodatie met zwembad en uitzicht op de rijstvelden voordat je aan de klim begint waar een blauw vulkanisch zwavelmeer op je ligt te wachten.

   Onderweg zie je mijnwerkers zwoegen met hun lading zwavel op de rug. Samen met de gids bepaal jij je wandeltempo omhoog. Eenmaal boven komt de zon langzaam op en strekt het vulkanisch landschap zich voor je uit: de beloning voor je sportieve inspanning.
   verder lezen

   Welke optie wil je aanvragen?

   Op hemelse hoogte
   Comfortabel resort met zwembad
   x
   1
   van
   7
   x