Java: van Bromo naar Borobodur

Bouwstenen op Java

Of je op Java nu vulkanen wilt beklimmen of op zoek wilt naar sporen van het Oudhollandse verleden, met onze Java bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen op Java en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Indonesië-rondreizenBel of mail ons: wij, Indonesië-experts Kerstin, Nannette, Romy en Jeanette helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Indonesië bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Bogor
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 176,- p.p. bij 2 personen

In Bogor, iets ten zuidoosten van Jakarta, vonden wij een serene plek in de koele heuvels. In de schaduwrijke binnentuin met zwembad is het goed toeven na je lange vlucht. De volgende dag neemt een gids je mee naar het andere Bogor; smalle straten in wijken waar je zelf niet snel zult komen.

Je passeert kleine huisfabriekjes en scholen waar kinderen je verwonderd aan zullen kijken. Je loopt langs de bekende botanische tuinen, voordat je terugkeert naar je hotel tussen de rijstterrassen.
verder lezen

Voeg deze bouwsteen toe aan je Indonesië reis!

Reisschema: Bandung - Cipanas - Pangandaran
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 410,- p.p. bij 2 personen

Neem je echt de tijd voor West-Java tijdens je vakantie in Indonesië, dan word je beloond met rijstvelden en theeplantages, traditionele dorpen, actieve vulkanen en strand. Reizend per auto met chauffeur ben je vrij om te stoppen wanneer jij wilt. Via een mystiek plateau met de oudste tempels van Java kom je aan in Yogyakarta.

Reisschema: Jakarta - Yogyakarta
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom : € 163,- p.p. bij 2 personen

Duik nog even de reisgids in voor de laatste tips voor Yogyakarta of maak het jezelf gemakkelijk en geniet vanuit je comfortabele treinstoel van het veelzijdige landschap dat als een filmrol voorbijkomt. Wij vinden de trein een fijn alternatief om de lange afstand van Jakarta naar Yogyakarta te overbruggen.

Reisschema: Yogyakarta
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 124,- p.p. bij 2 personen

In plaats van met de auto, fiets je met deze bouwsteen vanuit de culturele stad Yogyakarta naar de Borobudur, volgens ons hét hoogtepunt op Java. Je ontdekt een sereen landschap met rijstvelden en authentieke dorpen, tot aan de voet van de tempel. 

Tientallen heilige stoepa’s torenen hier hoog boven de rijstvelden uit. Dit heilige bouwwerk vertegenwoordigt voor boeddhisten de weg naar het hiernamaals, begrijpelijk wanneer je vanaf de top uitkijkt op een mystiek heuvellandschap… Tussendoor is er genoeg tijd om levendig Yogya zelf te ontdekken.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Biking to Borobudur
Yogyakarta beleven als een local
x
+
Reisschema: Prambanan - Solo - Tawangmangu - Malang - Bromo vulkaan
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 310,- p.p. bij 2 personen

Reis langs de hoogtepunten van Oost-Java naar de Bromo vulkaan op een net iets andere manier. Combineer een bezoek aan de veelbezochte Prambanan tempel met een wandeling op het platteland en zie het andere Java. Per 4wd stuif je over verlaten vlaktes en zie je de zon opkomen bij de Bromo.

Welke optie wil je aanvragen?

Expeditie Bromo
Comfortabele hotels in Malang en bij de Bromo
x
+
Reisschema: Prambanan, Solo, Malang, Bromo, Surabaya
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 479,- p.p. bij 2 personen

Om de lange reis naar de Bromo op een comfortabele manier te overbruggen, nemen wij het liefst de trein. Voordat je op de trein stapt, breng je een bezoek aan de het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië, de Prambanan. In Malang slaap je in een karakteristiek hotel vol Javaanse kunst. Ze begin je uitgerust aan de jeepsafari naar de Bromo vulkaan.

Reisschema: Kalibaru
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 149,- p.p. bij 2 personen

Dit is het Javaanse leven pur sang; traditionele kruidentuinen, stoffige zandweggetjes kronkelend door rijstvelden, en boeren die vanuit de groene velden opkijken om je te begroeten. Drink thee bij de gastvrije Javanen thuis en overnacht in een bungalow tussen de cacao- en koffieplantages.

Waar veel reizigers deze plek overslaan of maar heel kort verblijven, vinden wij het dorp Kalibaru bij uitstek een plek waar je proeft van de Javaanse gastvrijheid. Hier neemt je lokale gids je mee over dijkjes en smalle wegen en word je onderweg uitgenodigd voor een kopje koffie of thee. Je verblijft ontspannen in een knusse bungalow in een tropische tuin.
verder lezen

Reisschema: IJen vulkaan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 324,- p.p. bij 2 personen

Ben je na Bromo op zoek naar een nog sportievere uitdaging op Java? Beklim dan met een gids de IJen vulkaan. Je overnacht in een kleinschalige accommodatie met zwembad en uitzicht op de rijstvelden voordat je aan de klim begint waar een blauw vulkanisch zwavelmeer op je ligt te wachten.

Onderweg zie je mijnwerkers zwoegen met hun lading zwavel op de rug. Samen met de gids bepaal jij je wandeltempo omhoog. Eenmaal boven komt de zon langzaam op en strekt het vulkanisch landschap zich voor je uit: de beloning voor je sportieve inspanning.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Op hemelse hoogte
Comfortabel resort met zwembad
x
+
1
van
8
x

Verstuur je reisplan