Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag en zondag, van 10:00-17:00

  Sulawesi: Tana Toraja’s, spookdiertjes en snorkelparadijs

  Bouwstenen op Sulawesi

  Wil je een offerritueel bijwonen of in een houtenpalenhuis in een drijvend dorp slapen? Met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Indonesië-rondreizenBel of mail ons: wij, Indonesië-experts Nannette, Joël en Tamara, helpen je graag op weg.

  ✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
  ✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

  Kies je favoriete Indonesië bouwstenen
  Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

  Zuid Sulawesi reizen

  Welkom op Celebes

  Reisschema: Makassar
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 182,- p.p. bij 2 personen

  Makassar is je eerste kennismaking met Sulawesi, dat vroeger bekendstond als Celebes. Reis niet meteen door naar de Tana Toraja’s, maar acclimatiseer tussen de karstbergen, op een uurtje rijden van de stad. In een houten kajak vaar je langs kalksteenriffen. Wandel tussen rijstvelden naar eeuwenoude rotstekeningen. Lees meer over de bouwsteen ‘Makassar‘.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Welkom op Celebes
  Een kijkje in je comfortabele hotel met zwembad
  x

  Voeg deze bouwsteen toe aan je Indonesië reis!

  Tana Toraja’s rituelen

  Reisschema: Toraja Sulawesi
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 332,- p.p. bij 2 personen

  In het hart van Sulawesi ligt de thuisbasis van de Tana Toraja’s. Deze trotse bevolking leeft nog volgens traditionele gewoonten en rituelen. Met een beetje geluk kun je een traditionele bruiloft of begrafenis meemaken.

  Tijdens de bouwsteen ga je samen met onze gids op zoek naar het geheim van de Toraja’s. Je neemt een kijkje in een zadelhuis, leert over de rotsgraven en het leven op het platteland. Als het lukt neemt hij je mee naar een bruiloft of begrafenis, dé manier om deze cultuur te leren kennen en rituelen te ontfutselen.
  verder lezen

  Thuis bij de Toraja’s

  Reisschema: Toraja Sulawesi
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 306,- p.p. bij 2 personen

  De Torajacultuur is kenmerkend voor Sulawesi en we geven je de kans er volop van te proeven. Deze bouwsteen gaat net iets verder dan de Tana Toraja’s rituelen, ook fysiek. Trek de groene Torajavallei in met een gids en slaap bij de mensen thuis in een traditioneel zadeldakhuis. Lees meer over deze Toraja-bouwsteen.

  Tussendoortje in drijvend dorp

  Reisschema: Tempemeer Sengkang
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 82,- p.p. bij 2 personen

  Deze bouwsteen is een perfecte stop op weg naar (of van) Torajaland. Je verblijft in een houten palen stadje aan de rand van het Tempemeer. In een longtailboot vaar je het spiegelende meer op naar een drijvend dorp.

  In één van de drijvende huizen woont Rabiah. Ze spreekt een paar woorden Engels en met handen en voeten begrijp je iets meer van het leven op het water. Ze geniet van het gezelschap, schenkt thee in en bakt heerlijke pisang goreng. Een ervaring rijker vaar je terug naar je hotel in Sengkang.
  verder lezen

  Snorkelparadijs en poederstrand

  Reisschema: Bira
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 312,- p.p. bij 2 personen

  Voor paradijselijk strand hoef je niet naar het noorden van Sulawesi. In het vissersdorp Bira vind je stralend wit zand en een aquarium voor de deur. Deze plek is nog nauwelijks ontdekt door westerse toeristen. 

  Eet een bord nasi goreng tussen de lokale toeristen en stap in een oude vissersboot op weg naar één van de kleurrijkste en meest ongerepte koraalriffen ter wereld. De tijd vliegt voorbij in de onderwaterwereld van papegaaivissen en zeeschildpadden. Op het strand wordt verse vis voor je gegrild. Je slaapt in een eenvoudige bungalow met uitzicht op de zwembadblauwe zee.
  verder lezen

  Down hill langs sawa’s en watervallen

  Reisschema: Malino
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 280,- p.p. bij 2 personen

  Verfrissende berglucht en groene rijstvelden vind je op een paar uur rijden van Makassar. Deze bouwsteen is een actieve afwisseling op je Sulawesi reis.  Per mountainbike daal je steile hellingen af langs watervallen en rijstterrassen. 

  Veel toeristen zie je hier niet. Onderweg zwaaien kinderen je nieuwsgierig na. Je gids kent de weg. Je stopt bij een traditioneel houten paalhuis, waar je bij een gastvrije familie aan tafel schuift voor de lunch. Ontspannen doe je op de veranda van je comfortabele villa.
  verder lezen

  Noord Sulawesi reizen

  Spiekende spookdiertjes

  Reisschema: Noord Sulawesi
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 598,- p.p. bij 2 personen

  Tijdens deze bouwsteen ga je de jungle in samen met een ranger op zoek naar spookdiertjes en zwarte makaken. Je slaapt in een houten hutje midden in de natuur, staat op de rand van een vulkaan en eet verse mango’s op een lokale markt. 

  Aan de voet van twee vulkanen ontdek je lokale Minahasa dorpen met houten paalhuizen en fruitmarkten.
  verder lezen

  Flipperen op Bunaken

  Reisschema: Bunaken
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 473,- p.p. bij 2 personen

  In het uiterste noorden van Sulawesi ligt een klein eiland verscholen in mangrovebossen met ritselende palmbomen en witte stranden. Bunaken is een waar ‘duikersparadijs’, met zachte koralen en soezende schildpadden. Je kunt hier hangen in een hangmat, op blote voeten door het zand lopen en urenlang snorkelen.

  Per boot vaar je naar de mooiste riffen op zoek naar nemo’s, papagaaivissen en zeepaardjes. Je slaapt in een houten bungalow aan een blauwe baai en alle buffetmaaltijden zijn inbegrepen.
  verder lezen

  1
  van
  8
  x