Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag en zondag, van 10:00-17:00

  Sumatra: orang oetans en zadelhuizen

  Bouwstenen op Sumatra

  Wil je orang oetans spotten in de dichte jungle, fietsen door batakdorpjes of relaxen op een onbewoond eiland ? Met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Bali-rondreizenBel of mail ons: wij, Indonesië-experts Nannette, Joël en Tamara, helpen je graag op weg.

  ✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
  ✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

  Kies je favoriete Indonesië bouwstenen
  Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

  Crossen door de Kampung

  Je bent in: Medan
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 114,- p.p. bij 2 personen

  Je begint je Sumatra-reis in Medan, een drukke stad vol vergane Hollandse glorie. Ontsnap aan het getoeter met een gids in een becak, een typische motortaxi met zijspan. Samen tuf je door rijstvelden en markten, om verwelkomd te worden in een kampung met een kopje thee en bananenchips. Lees meer over de bouwsteen ‘Medan‘.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Crossen door de Kampung
  Karakteristiek comfort-hotel buiten (of in) de stad
  x

  Voeg deze bouwsteen toe aan je Indonesië reis!

  Slapen bij de apen

  Reisschema: Bukit Lawang
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 161,- p.p. bij 2 personen

  Dit is volgens veel reizigers de reden voor een reis naar Sumatra, en terecht vinden wij. Slapen aan de rand van een ruig regenwoud met kronkelende jungle rivieren en bijzondere orang-oetans slingerend in woudreuzen. Met deze bouwsteen trek je met een gids de jungle in, waar je oog in oog staat met deze schattige mensapen.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Slapen bij de apen
  Koken in de kampung
  x

  Dobberen door de jungle

  Je bent in: Tangkahan / Gunung Leuser National Park
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 182,- p.p. bij 2 personen

  Niet ver van onze bouwsteen ‘Slapen bij de apen’ hebben wij een junglegebied gevonden waar maar weinig toeristen komen. Je slaapt in een houten bungalow en dobbert de junglerivier af naar een waterval.

  Je bereikt Tangkahan als Indiana Jones per 4WD en hangbrug. ’s Avonds drink je een biertje met de locals en luister je vanuit je hangmat naar de junglegeluiden. Je jungle lodge is heel eenvoudig en past perfect bij deze relaxte sfeer.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Dobberen door de jungle
  Korte trekking door de jungle
  x

  Sprookje in Samosir

  Reisschema: Samosir in het Tobameer via Berastagi
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 242,- p.p. bij 2 personen

  Dit is je relaxmoment op je Sumatra reis. Het schiereiland Samosir met de traditionele Batakdorpjes ligt midden in het Tobameer. Door de mist die vaak boven het meer hangt en het groene landschap krijgt het geheel een magisch uiterlijk. Pak de fiets die voor je klaar staat, of geniet van het uitzicht vanuit je hangmat.

  Trotse tradities in de vallei

  Reisschema: West Sumatra
  Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
  Reissom: € 428,- p.p. bij 2 personen

  Her en der in de groene hooglanden van West-Sumatra staan kenmerkende ‘clanhuizen’ met daken als hoorns. Deze opvallende, maar elegante huizen worden door de Minangkabauers nog steeds gebruikt als woning of heeft een ceremoniële functie. 

  Bijzonder vonden wij de ligging, vaak omringd door frisgroene rijstvelden. Je kunt op eigen gelegenheid wandelingen maken en met een gids trek je door een wild begroeide kloof met denderende watervallen.
  verder lezen

  Op een onbewoond eiland

  Reisschema: Cubadak eiland
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 479,- p.p. bij 2 personen

  Sumatra is het grootste eiland van Indonesië, waardoor je al snel grote afstanden overbrugt. Hierdoor is het prettig dit gedeelte van je reis relaxt af te sluiten, voordat je doorreist naar bijvoorbeeld Java of Bali. 

  Wij hebben gekozen voor een eiland voor de kust van Padang. Hier vind je de witte stranden uit het boekje met houten bungalows overschaduwd door exotische palmbomen. Het is hier rustig vertoeven, er is verder niet veel te beleven…
  verder lezen

  1
  van
  6
  x