Varanen, vulkanen en stille baaien

Bouwstenen op Lombok, Gili, Flores en Komodo

Of je nu komodovaranen wilt spotten, vulkanen wilt beklimmen of bij wilt komen in verlaten baaien, met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Indonesië-rondreizenBel of mail ons: wij, Indonesië-experts Kerstin, Nannette, Romy en Jeanette helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Indonesië bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Senggigi, Lombok
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 92,- p.p. bij 2 personen

Al wandelend over het witte strand van Senggigi zie je in de verte Bali liggen. De grillige kust steekt net boven de horizon uit. Wij vinden Senggigi een fijne plek om te ontspannen op het strand, voor de kust te snorkelen of om het boek uit te lezen waar we eerder niet aan toegekomen zijn.

Voeg deze bouwsteen toe aan je Indonesië reis!

Reisschema: Senggigi, Lombok
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 196,- p.p. bij 2 personen

Tropische stranden, een kalmerende omgeving en de totale rust van Senggigi, gelegen aan de westkust van Lombok met uitzicht op Mount Agung op Bali.

Wij kozen dit plekje om de spa in te duiken en lekker bij te komen. Mocht je toch op zoek zijn naar meer actie, dan kun je hier ook windsurfen, beachvolleyballen en duiken.

Reisschema: Tetebatu, Lombok
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 89,- p.p. bij 2 personen

Midden in de binnenlanden van Lombok vind je pure rust tussen de rijstvelden en watervallen. Met een gids maak je wandelend door de rijstvelden en de Sasakdorpen kennis met het lokale leven op het eiland dat zo dicht bij Bali ligt, maar er zoveel van verschilt.

Welke optie wil je aanvragen?

Proef het leven op Lombok
Hotel tussen de rijstvelden met zwembad
x
+
Reisschema: Rinjani, Lombok
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 285,- p.p. bij 2 personen

Beklim de op één na hoogste vulkaan van Indonesië: De Rinjani op Lombok. Begin met een flinke klim naar de kraterrand, overnacht in kleine tentjes en zie de zon achter de bergtoppen onder gaan. Badderen doe je in de warmwaterbronnen onderweg. Hoe één met de natuur wil je worden!

Reisschema: Gili Meno
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 79,- p.p. bij 2 personen

De Gili’s zijn pareltjes voor de kust van Lombok, ver genoeg van Bali om hun onbekommerde sfeertje te behouden en dichtbij genoeg om gemakkelijk met Bali reizen te combineren. De stranden zijn wit, de zee is azuurblauw, de mensen zijn relaxed en de verse vis suddert op de barbecue… 

Van de drie meest bekende Gili eilanden hebben wij er twee uitgekozen die wij het rustigst en meest oorspronkelijk vinden. Gili Air is het kleinste eiland van de drie en vooral bekend onder duikers en snorkelaars. Gili Meno is het middelste eiland en wat rustiger.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Witte stranden van de Gili’s
Special stay - Huisje aan het strand
x
+
Reisschema: Kuta, Lombok
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 146,- p.p. bij 2 personen

Kuta is dé plek om te surfen op Lombok. De sfeer in het dorp is laid back en alles wat hier gebeurt staat in het teken van surfen. Samen met een instructeur loop je met een surfboard onder je arm over het witte strand, om vervolgens zelf de golven te trotseren.

Ook voor niet-surfers is Kuta een fijne plek, waar je kunt genieten van de ontspannen eilandsfeer en baaien met turquoise zeewater.

Reisschema: Sekotong, Lombok
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 252,- p.p. bij 2 personen

In het zuiden van Lombok liggen drie verborgen Gili eilanden. Ze zijn een stuk minder bekend dan de populaire Gili’s in het noorden. Hier vind je verlaten baaien en ongerepte riffen die je met een privébootje verkent. Wil je leren vissen op traditionele wijze, snorkelen of gewoon relaxen. De keuze is aan jou.

Reisschema: Flores
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reissom: € 390,- p.p. bij 2 personen

De toeristenstroom naar Flores is nog vrij klein en het eiland is daardoor erg authentiek. Dertien vulkanen domineren het landschap en heeft het eiland in verschillende etnische groepen verdeeld. Veel van deze groepen leven nog op de traditionele manier. 

Tijdens deze bouwsteen reis je met privé auto en chauffeur van oost naar west over het eiland langs groene landschappen, die wisselen van bergen tot rijstvelden en van kusten tot plantages en kleine bergdorpjes.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Remote Flores
Mountainbiken door rijstterrassen
Remote Flores - logeer een nacht in een traditioneel dorp
Remote Flores - bijzonder en comfortabel slapen
Massage & lunch bij de locals - en draag een steentje bij
x
+
Reisschema: Labuan Bajo - Komodo Varaan Flores
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 340,- p.p. bij 2 personen

Samen met een gids loop je door het Komodo National Park, op zoek naar de levensgrote hagedis die zich hier ergens schuil houdt. De ranger draagt een stok met zich mee waarmee hij de varanen op afstand houdt, maar blijf wel opletten.

Welke optie wil je aanvragen?

Op zoek naar de Dragon
Massage met een hart en lunchen bij locals
Massage workshop en lunch
x
+
Reisschema: Maumere
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 192,- p.p. bij 2 personen

De kronkelige Trans-Flores Highway verbindt oost met west. In het minder bezochte oosten van Flores vind je een kustlijn vol vulkanen en een kleurrijke onderwaterwereld. Zonde om te missen én een relaxed begin van je Flores rondreis.

1
van
10
x

Verstuur je reisplan