De reisfanaten van Riksja Indonesië

Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs en aan het plafond wapperen sarongs. Wij raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Indonesië is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de lokale bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen wij voor kleinschalige slaapmogelijkheden in de sfeer van het land, het liefst gerund door een lokale familie. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds en wat ook zo fijn geregeld is: je hebt een aanspreekpunt ter plaatse.

Romy Beemsterboer

Indonesië specialist

Indonesië is voor mij…
Oudhollandse invloeden, gastvrije bevolking, rijke natuur en de meest verfijnde keuken. Ik ben een kookfanaat en ik vond onze Balinese kookworkshop in Candidasa op Bali fantastisch. Op het strand en met de zon op mijn gezicht, leerde ik de fijne kneepjes van de heerlijke Indonesische keuken.

Riksja betekent voor mij…
Een organisatie die grenzen verlegt en reizen aanbiedt waarin je echt heel dichtbij het land en de mensen komt. Ik vind het fantastisch dat ik onderdeel ben van deze gepassioneerde groep reizigers. Welke reis je ook kiest, ik wil er samen met Nina en Kerstin voor zorgen dat jij net zo enthousiast wordt over Indonesië als dat wij zijn. Beleef bijzondere momenten en kom een stukje rijker terug – daar gaan we voor! Kortom, ik help je graag met het samenstellen van jouw rondreis door Indonesië.

 

Nina Ottevanger

Indonesië specialist

Indonesië is voor mij…
Een bestemming die perfect is voor een waterrat zoals ik! Of het nou een meertje, rivier, of de heerlijk warme oceaan is, in Indonesië voel me ik mij altijd als een vis in het water! Het liefst rijd ik rond op mijn scootertje op zoek naar verborgen watervallen, ontdek ik de geheimen van de onderwaterwerelden of surf ik op de mooie  golven die Indonesië te bieden heeft. En na al die wateractiviteiten, relax ik graag op het strand met een Nasi Goreng en een koud bintang biertje. Heerlijk!

 

Mijn mooiste Indonesië ervaring is…
Barbecueën met de lokale bevolking op het strand. We hadden een simpel kampvuurtje gecreëerd van lege kokosnoten, waar de verse vis gespiesd boven hing. Na het eten kwamen de bintangs en de gitaren tevoorschijn en hebben we gejamd onder de sterren, tot het ochtendlicht verscheen.

Kerstin Jauk

Indonesië specialist

s ’Avonds zat ik bij een meertje te kijken naar de lokale vissers die met een stok probeerden vissen te vangen. Een van hen gebaarde mij of ik het ook eens wilde proberen. Een beetje onhandig testte ik mijn geluk met de vissen en na een tiental pogingen lukte het! Ik zal nooit de verbaasde gezichten van de mannen vergeten. Dit zijn de momenten, die reizen voor mij zo bijzonder maken: echt ongedwongen contact met de lokale bevolking.

Ik ben een avonturier, die graag onontdekte plekken opzoekt en op reis graag actief bezig is – ook al zeg ik geen nee tegen een paar dagen relaxen op een Bounty strand. Indonesië biedt voor mij de perfecte combinatie van wilde natuur, bijzondere cultuur, een gastvrije bevolking en lekkere culinaire verrassingen. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een afwisselende reis.

Riksja geeft mij de kans om mensen net zo enthousiast over reizen te maken als ik zelf al ben.  Ik leef mee met jouw voorpret en ben het gelukkigst als jij met een big smile van je reis terug komt.

 

indonesie reisspecialist jeanetteJeanette Stuij-de Jong

Indonesië specialist

Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen en zie ik dingen in een breder perspectief. Als product manager wil ik anderen ook die reiservaring geven die verrijkt en een diepe indruk achter laat. Sulawesi in Indonesië is voor mij zo’n plek. In Toraja had ik de eer om een begrafenis ceremonie bij te wonen. De familie spaart jarenlang om voldoende buffels te kunnen offeren en de overledene een waardig afscheid te geven. Trots werd ik als buitenstaander uitgenodigd hiervan getuige te zijn.

 

Onze partner ter plaatse

In Indonesië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Indonesië reis, in goede handen bent.

 

stempel riksja travel indonesieReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten?
Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.