Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Indonesië specialistOver Indonesië online

  Indonesië online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde.

  Indonesië online is net als de andere reissites van Riksja Travel vooral het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen de manier van reizen, die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke hotelletjes en cottages die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto, vliegtuig, trein of soms met een minibus. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we in diverse landen een hulpproject. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

  Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma’s van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   

   

  Nannette Indonesië specialistNannette den Ouden

  Reisspecialist Bali-Indonesië

  Een van mijn grootste passies is reizen. Niet voor niets heb ik er na de middelbare school voor gekozen om Toerisme te studeren aan de NHTV in Breda. Er is toch niets mooier dan je passie te kunnen combineren met een baan?

  Het kriebelde al veel langer, maar vorig jaar heb ik eindelijk een rondreis van vier maanden gemaakt door Zuid-Oost Azië. Wat mij tijdens de reis het meest heeft doen verbazen is dat in Azië niets te gek is. Afgeladen brommers rijden af en aan; je kunt het zo gek niet bedenken of Aziaten vervoeren het per brommer. Van koelkasten en hooibalen tot vogelkooitjes en zelfs porselein – niets is onmogelijk.

  Mijn ideale vakantie is een combinatie van actief bezig zijn en een aantal dagen uitrusten op een hagelwit zandstrand. Dit vind je in Indonesië allemaal. Het liefst combineer ik activiteiten, zoals het beklimmen van de Rinjani-vulkaan op het Indonesische eiland Lombok met diepzeeduiken in de kleurrijke onderwaterwereld van Gili Air. En natuurlijk geniet ik aan het einde van de dag onder een palmboom in een hangmat van een ijskoud Bintang biertje.

   

  Joël 1Joël Anderson

  Reisspecialist Bali-Indonesië

  We lopen door de jungle van Sumatra. Terwijl we voetstappen achterlaten in de drassige ondergrond horen we geritsel uit de bomen. Niet veel later zien we Jacky tevoorschijn komen, een jonge orang oetan, een bekende van onze gidsen en net zo geïnteresseerd in ons als wij in haar. Ik voel de lach op mijn gezicht groter worden naarmate ze steeds dichterbij komt en speels om ons heen blijft slingeren.

  Het lijkt wel alsof zintuigen extra geprikkeld worden in het buitenland, waardoor je ook na lange tijd nog precies weet wat je hoorde, zag en voelde op dat ene moment. Dit soort onvergetelijke momenten zorgen ervoor dat reizen nog altijd mijn favoriete hobby is. Ik ben dan ook dolgelukkig dat Riksja mij de kans geeft om van mijn hobby mijn werk te maken.

   

  Tamara Indonesië specialistTamara Scheper

  Reisspecialist Bali-Indonesië

  Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in verre landen en andere culturen. Door te werken bij Riksja Travel kan ik niet alleen in mijn vrije tijd met reizen bezig zijn, maar ook tijdens werk. Dagelijks help ik reizigers bij het samenstellen van hun ideale Indonesië reis.

  Zelf ben ik vorig jaar naar Bali geweest, waar ik in twee weken tijd kennis maakte met dit serene, groene eiland. Bali staat bekend als het meest toeristische eiland van Indonesië, maar met Indonesië online ontdekte ik dat er op Bali ook nog veel ongerepte plaatsen zijn, waar het lokale leven de boventoon voert. Tijdens een wandeling in het binnenland worden de rijstvelden omgeploegd met behulp van ossenkarren en zwemmen eenden in het frisse water van de plantages. Af en toe neem ik een korte pauze om de omgeving in mij op te nemen, wat een rust. Overdag staat bij onze manier van reizen de beleving centraal, maar ook de overnachtingen zijn belangrijk: je verblijft kleinschalig en in de sfeer van het land. Een bungalow in een waterpaleis, een lodge met uitzicht over rijstvelden en een knus beachresort. Met onze bouwstenen bouw je jouw reis: de regie is in jouw handen, de verzorging in die van ons.

   

  reisspecialist rommy indonesieRommy Lutgendorff

  Reisspecialist Bali-Indonesië

  Op de lagere school was aardrijkskunde al mijn favoriete vak en de wereldatlas mijn lievelingsboek. Ik kon niet wachten om aan de slag gegaan in de reiswereld en zo ben ik nu bezig met mijn wereldreis.

  Azië blijft een fascinerend continent. Mijn ontmoeting met orang oetans in Bukit Lawang, Sumatra zal ik nooit vergeten. Tijdens onze trekking hoorde ik geritsel boven mijn hoofd, en voordat ik het wist kwam moeder orang oetan met kleintje naar beneden geslingerd. Java vond ik verrassend afwisselend met mijn becak door de knusse stad Yogyakarta en de indrukwekkende Borobudur op de fiets.

  Bali is een heerlijk eiland waar de hindoeïstische invloeden duidelijk zichtbaar zijn, met de vele tempels. Het berggebied van Munduk vond ik zelf erg bijzonder met watervallen en felgroene rijstterrassen.

   

  indonesie reisspecialist jeanetteJeanette Stuij-de Jong

  Product Manager

  Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen en zie ik dingen in een breder perspectief. Via een vriendin leerde ik Riksja Travel kennen als reisorganisatie die inspireert en waar mensen op de eerste plaats staan.

  Als product manager wil ik anderen ook die reiservaring geven die verrijkt en een diepe indruk achter laat. Sulawesi in Indonesië is voor mij zo’n plek. In Toraja had ik de eer om een begrafenis ceremonie bij te wonen. De familie spaart jarenlang om voldoende buffels te kunnen offeren en de overledene een waardig afscheid te geven. Trots werd ik als buitenstaander uitgenodigd hiervan getuige te zijn.

   

  myrthe reisspecialist indonesieMyrthe Roeden

  Supervisor en Reisspecialist Bali-Indonesië

  Ik vind het heerlijk om bij Riksja Travel met reizen bezig te zijn. Elke dag word ik weer geïnspireerd door mijn collega’s voor een volgende reisbestemming. Riksja Travel staat voor het beleven van een land tijdens je reis. Het logeren bij in Cubaanse familie in Cuba vond ik een hele bijzondere ervaring, omdat ik op deze manier een goed beeld kreeg hoe mensen ter plaatse leven.

  Een van de hoogtepunten van mijn Bali reis was een ontmoeting met de lokale bevolking tijdens de bouwsteen Cycling door het paradijs. Met een lokale gids fietste ik door de heuvels en langs rijstvelden. Na afloop zat ik aan tafel bij zijn familie thuis en maakte ik kennis met de typische Balinese gastvrijheid. Het voelde alsof ik zijn familie al jaren kende.

   

   

  stempel riksja travel indonesieReizen met Riksja Travel

  Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten?
  Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.