Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Over Riksja Indonesië

   Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs en aan het plafond wapperen sarongs. Wij raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

   Riksja Indonesië is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de lokale bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen wij voor kleinschalige slaapmogelijkheden in de sfeer van het land, het liefst gerund door een lokale familie. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds en wat ook zo fijn geregeld is: je hebt een aanspreekpunt ter plaatse.

    

   Joël 1Joël Anderson

   Indonesië specialist

   We lopen door de jungle van Sumatra. Terwijl we voetstappen achterlaten in de drassige ondergrond horen we geritsel uit de bomen. Niet veel later zien we Jacky tevoorschijn komen, een jonge orang oetan, een bekende van onze gidsen en net zo geïnteresseerd in ons als wij in haar. Ik voel de lach op mijn gezicht groter worden naarmate ze steeds dichterbij komt en speels om ons heen blijft slingeren.

   Het lijkt wel alsof zintuigen extra geprikkeld worden in het buitenland, waardoor je ook na lange tijd nog precies weet wat je hoorde, zag en voelde op dat ene moment. Dit soort onvergetelijke momenten zorgen ervoor dat reizen nog altijd mijn favoriete hobby is. Ik ben dan ook dolgelukkig dat Riksja mij de kans geeft om van mijn hobby mijn werk te maken.

    

   Nannette Indonesië specialistNannette den Ouden

   Indonesië specialist

   Een van mijn grootste passies is reizen. Niet voor niets heb ik er na de middelbare school voor gekozen om Toerisme te studeren aan de NHTV in Breda. Er is toch niets mooier dan je passie te kunnen combineren met een baan?

   Het kriebelde al veel langer, maar vorig jaar heb ik eindelijk een rondreis van vier maanden gemaakt door Zuid-Oost Azië. Wat mij tijdens de reis het meest heeft doen verbazen is dat in Azië niets te gek is. Afgeladen brommers rijden af en aan; je kunt het zo gek niet bedenken of Aziaten vervoeren het per brommer. Van koelkasten en hooibalen tot vogelkooitjes en zelfs porselein – niets is onmogelijk.

   Mijn ideale vakantie is een combinatie van actief bezig zijn en een aantal dagen uitrusten op een hagelwit zandstrand. Dit vind je in Indonesië allemaal. Het liefst combineer ik activiteiten, zoals het beklimmen van de Rinjani-vulkaan op het Indonesische eiland Lombok met diepzeeduiken in de kleurrijke onderwaterwereld van Gili Air. En natuurlijk geniet ik aan het einde van de dag onder een palmboom in een hangmat van een ijskoud Bintang biertje.

    

   Tamara Indonesië specialistKerstin Jauk

   Indonesië specialist

   s ’Avonds zat ik bij een meertje te kijken naar de lokale vissers die met een stok probeerden vissen te vangen. Een van hen gebaarde mij of ik het ook eens wilde proberen. Een beetje onhandig testte ik mijn geluk met de vissen en na een tiental pogingen lukte het! Ik zal nooit de verbaasde gezichten van de mannen vergeten. Dit zijn de momenten, die reizen voor mij zo bijzonder maken: echt ongedwongen contact met de lokale bevolking.

   Ik ben een avonturier, die graag onontdekte plekken opzoekt en op reis graag actief bezig is – ook al zeg ik geen nee tegen een paar dagen relaxen op een Bounty strand. Indonesië biedt voor mij de perfecte combinatie van wilde natuur, bijzondere cultuur, een gastvrije bevolking en lekkere culinaire verrassingen. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een afwisselende reis.

   Riksja geeft mij de kans om mensen net zo enthousiast over reizen te maken als ik zelf al ben.  Ik leef mee met jouw voorpret en ben het gelukkigst als jij met een big smile van je reis terug komt.

    

   indonesie reisspecialist jeanetteJeanette Stuij-de Jong

   Product Manager

   Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen en zie ik dingen in een breder perspectief. Als product manager wil ik anderen ook die reiservaring geven die verrijkt en een diepe indruk achter laat. Sulawesi in Indonesië is voor mij zo’n plek. In Toraja had ik de eer om een begrafenis ceremonie bij te wonen. De familie spaart jarenlang om voldoende buffels te kunnen offeren en de overledene een waardig afscheid te geven. Trots werd ik als buitenstaander uitgenodigd hiervan getuige te zijn.

    

   Onze partner ter plaatse

   In Indonesië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

   Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Indonesië reis, in goede handen bent.

    

   stempel riksja travel indonesieReizen met Riksja Travel

   Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

   Wil me meer over ons weten?
   Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.