Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag en zondag, van 10:00-17:00

  Over Indonesië online

  Ons kantoor hangt vol reisfoto’s en souvenirs en aan het plafond wapperen sarongs. Wij raken nooit uitgepraat over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

  Indonesië online is onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de lokale bevolking en draag je een steentje bij. Zo kiezen wij voor kleinschalige slaapmogelijkheden in de sfeer van het land, het liefst gerund door een lokale familie. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds en wat ook zo fijn geregeld is: je hebt een aanspreekpunt ter plaatse.

   

  Joël 1Joël Anderson

  Reisspecialist Bali-Indonesië

  We lopen door de jungle van Sumatra. Terwijl we voetstappen achterlaten in de drassige ondergrond horen we geritsel uit de bomen. Niet veel later zien we Jacky tevoorschijn komen, een jonge orang oetan, een bekende van onze gidsen en net zo geïnteresseerd in ons als wij in haar. Ik voel de lach op mijn gezicht groter worden naarmate ze steeds dichterbij komt en speels om ons heen blijft slingeren.

  Het lijkt wel alsof zintuigen extra geprikkeld worden in het buitenland, waardoor je ook na lange tijd nog precies weet wat je hoorde, zag en voelde op dat ene moment. Dit soort onvergetelijke momenten zorgen ervoor dat reizen nog altijd mijn favoriete hobby is. Ik ben dan ook dolgelukkig dat Riksja mij de kans geeft om van mijn hobby mijn werk te maken.

   

  Nannette Indonesië specialistNannette den Ouden

  Reisspecialist Bali-Indonesië

  Een van mijn grootste passies is reizen. Niet voor niets heb ik er na de middelbare school voor gekozen om Toerisme te studeren aan de NHTV in Breda. Er is toch niets mooier dan je passie te kunnen combineren met een baan?

  Het kriebelde al veel langer, maar vorig jaar heb ik eindelijk een rondreis van vier maanden gemaakt door Zuid-Oost Azië. Wat mij tijdens de reis het meest heeft doen verbazen is dat in Azië niets te gek is. Afgeladen brommers rijden af en aan; je kunt het zo gek niet bedenken of Aziaten vervoeren het per brommer. Van koelkasten en hooibalen tot vogelkooitjes en zelfs porselein – niets is onmogelijk.

  Mijn ideale vakantie is een combinatie van actief bezig zijn en een aantal dagen uitrusten op een hagelwit zandstrand. Dit vind je in Indonesië allemaal. Het liefst combineer ik activiteiten, zoals het beklimmen van de Rinjani-vulkaan op het Indonesische eiland Lombok met diepzeeduiken in de kleurrijke onderwaterwereld van Gili Air. En natuurlijk geniet ik aan het einde van de dag onder een palmboom in een hangmat van een ijskoud Bintang biertje.

   

  Tamara Indonesië specialistTamara Scheper

  Reisspecialist Bali-Indonesië

  Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in verre landen en andere culturen. Door te werken bij Riksja Travel kan ik niet alleen in mijn vrije tijd met reizen bezig zijn, maar ook tijdens werk. Dagelijks help ik reizigers bij het samenstellen van hun ideale Indonesië reis.

  Zelf ben ik vorig jaar naar Bali geweest, waar ik in twee weken tijd kennis maakte met dit serene, groene eiland. Bali staat bekend als het meest toeristische eiland van Indonesië, maar met Indonesië online ontdekte ik dat er op Bali ook nog veel ongerepte plaatsen zijn, waar het lokale leven de boventoon voert. Tijdens een wandeling in het binnenland worden de rijstvelden omgeploegd met behulp van ossenkarren en zwemmen eenden in het frisse water van de plantages. Af en toe neem ik een korte pauze om de omgeving in mij op te nemen, wat een rust. Overdag staat bij onze manier van reizen de beleving centraal, maar ook de overnachtingen zijn belangrijk: je verblijft kleinschalig en in de sfeer van het land. Een bungalow in een waterpaleis, een lodge met uitzicht over rijstvelden en een knus beachresort. Met onze bouwstenen bouw je jouw reis: de regie is in jouw handen, de verzorging in die van ons.

   

  indonesie reisspecialist jeanetteJeanette Stuij-de Jong

  Product Manager

  Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen en zie ik dingen in een breder perspectief. Als product manager wil ik anderen ook die reiservaring geven die verrijkt en een diepe indruk achter laat. Sulawesi in Indonesië is voor mij zo’n plek. In Toraja had ik de eer om een begrafenis ceremonie bij te wonen. De familie spaart jarenlang om voldoende buffels te kunnen offeren en de overledene een waardig afscheid te geven. Trots werd ik als buitenstaander uitgenodigd hiervan getuige te zijn.

   

  Onze partner ter plaatse

  In Indonesië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

  Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Indonesië reis, in goede handen bent.

   

  stempel riksja travel indonesieReizen met Riksja Travel

  Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten?
  Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.