
Babi Pangang een Chinees recept? Wel nee, de oorsprong komt uit Indonesië. Of nog beter, eigenlijk noemen ze het: Babi Pangang. Het woord ‘Babi’ betekent letterlijk varken en ‘Pangang’ geroosterd.
Het verschil met China is dat zij het eerst koken en frituren, terwijl het vlees in Indonesië geroosterd wordt. Zet jij deze kerst het gourmetstel op tafel of ga je jouw (kook)grenzen over? Wij vonden dit lekkere en eenvoudige recept online. Ga ook aan de slag met dit traditionele Indonesische gerecht.
Bak het vlees bruin en krokant in een beetje olie. Fruit de 3 uien en doe deze bij het vlees, daarbij de bruine suiker, sambal, ketjap en knoflook. Dit alles 15 minuten laten sudderen.
In een andere pan kook je ½ liter water, daarin doe je het bouillonblokje, tomatenpuree en stroop. Even laten doorkoken en binden met maïzena. Dit alles bij het vlees toevoegen en het potje atjar tjampoer erbij doen. Apart serveren bij rijst of mie.
Eet smakelijk en fijne feestdagen!
Bron: mijnreceptenboek … en benieuwd naar onze andere reisverhalen? Lees deze op onze Indonesie reisblog.