baluran nationaal park java indonesie

Op mini-safari op Java – Baluran nationaal park

baluran nationaal park java indonesie
Wist je dat Java naast rokende vulkanen, eeuwenoude tempels en frisgroene rijstvelden ook een uitgestrekte savanne heeft? (Lees ook meer bij onze Java reizen over de mogelijkheden.) Jazeker, op het meest noordoostelijke puntje van Java bevindt zich het minder bekende maar zeker indrukwekkende Baluran nationaal park. Het park is vernoemd naar de gelijknamige uitgebrande vulkaan die centraal in het park ligt. Het 250 vierkante kilometer grote park bestaat voornamelijk uit open savannes en dit is wat dit gebied zo uniek maakt. Op de uitgestrekte vlaktes leven verschillende wilde beesten zoals Javaanse waterbuffels, herten, pauwen en niet te vergeten, makaken. Het park is oorspronkelijk ontdekt door de Nederlander A.H.Loredeboer, in 1937 en tijdens de koloniale periode erkend door de Nederlandse overheersers, waarna het gebied sinds 1980 in Indonesië ook als nationaal park werd gezien.

 

strand baluran nationaal park indonesieRecentelijk zijn wij in Baluran nationaal park geweest tijdens een reis van Yogyakarta naar Bali en wij hebben hier een prachtige dag doorgebracht. Treed buiten de gebaande paden en ontdek dit ongerepte deel van Java met een 4×4 drive. Stop onderweg bij Bekol waar een uitkijktoren staat die 64 meter boven zee niveau ligt. Vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht over de uitgestrekte savanne met de Baluran vulkaan in de rug. Wandel in ongeveer anderhalf uur naar het Bamastrand en geniet met je tenen in het zand van een heerlijke lunch. Maar pas op; de makaken hebben ook trek en voor je het weet gaan ze er vandoor met je eten! Heb je tijd over? Breng een bezoek aan de dichte mangrovebossen.

Een bezoek aan dit park combineer je gemakkelijk met onze bouwsteen ‘Het Javaanse leven’ op Oost-Java. De beste reisperiode is van begin maart tot eind augustus. Sta vroeg op of ga pas tegen zonsondergang. De inwoners van Baluran nationaal park zijn dan namelijk het actiefst!

Heb jij zin om een reis naar Indonesië te maken? Bekijk onze Indonesië reizen.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 4: Groen, groener, groenst van Java naar Bali
Excursie IJen vulkaan
x
+
reis sumatra - jungle

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 5: Slingerapen, fietstaxi’s en tempelwachters – door Sumatra, Java en Bali
Beklim de Ijen Vulkaan op Java
Dobberen door de jungle van Sumatra
Karakteristiek comfort hotel buiten Medan
Koken in de kampung van Bukit Lawang - Sumatra
Met een lokale visser de zee op (Lovina)
x
+

Lees ook...