Flores-reis - Vulkaan

Fan van Flores! 4 hoogtepunten van dit ongerepte Indonesische eiland

Veel mensen denken bij Indonesie vooral aan Bali, Java of Sumatra. Maar Indonesië heeft meer, véél meer eilanden dan alleen deze bekende drie. Flores is één van de andere Indonesische eilanden, en wij zijn fan! In dit blog vertellen we je alles over dit prachtige en nog relatief onbekende eiland.

Wat te doen in Flores?

huisje op flores indonesie

#1.

Een van de hoogtepunten waar je tijdens een bezoek niet omheen kunt, is de ongerepte natuur. Het adembenemende vulkanische landschap, de watervallen en — spinnenweb —  rijstvelden die je onderweg tegen komt, zullen je versteld doen staan. Tijdens een bezoek aan een van de traditionele dorpen, maak je kennis met de gastvrije bevolking van dit mooie eiland.
Duiken of snorkelen in Flores Indonesie

#2.

De Pemana bountyeilandjes voor de oostkust van Flores zijn perfect om te snorkelen en duiken. Geniet van koraal dat nog vol kleur en leven is. Dobber rustig in het water tussen alle vrolijk gekleurde vissen en wie weet spot je ook een zeeschildpad.

vulkaanmeer op flores indonesie

#3.

Een ander hoogtepunt van Flores, is de Kelimutu vulkaan. Centraal op het eiland ligt het Kelimutu National Park. Op de top van de Kelimutu vulkaan vind je drie kratermeren die ieder een eigen kleur hebben. Dit komt door de verschillende mineralen in het water. Ben je van plan om Flores te bezoeken, breng dan zeker een bezoekje aan deze sprookjesachtige plek.
indonesie reizen flores - komodo

#4.

Heb je trouwens ooit een draak in het echt willen zien? Op Komodo eiland kom je behoorlijk in de buurt. Dit heuvelachtige eiland tussen Flores en Sumbawa, is het onderkomen van de reusachtige komodovaraan. Deze bijzondere dieren kunnen maar liefst drie meter lang worden! Je bezoekt dit eiland met een gids die voor de zekerheid altijd een stok bij zich heeft om de dieren op afstand te houden. Dit spannende avontuur vonden wij één van de hoogtepunten van Indonesië. Wil je dit zelf meemaken? Ga met Riksja mee op zoek naar de Dragon!

Hoe reis je naar Flores Indonesië?

Besloten dat je Flores niet wil missen? Vanuit Bali of Lombok kun je gemakkelijk een vlucht naar Flores nemen. Vlieg bijvoorbeeld op Maumere om je Flores reis te starten met wat ontspanning op de Pemana eilanden.

Wat is de beste reistijd Flores?

De beste tijd om Flores te bezoeken is tussen mei en oktober. Van november tot en met februari is het regenseizoen en vallen er regelmatig korte, maar heftige buien. Gemiddeld is het het hele jaar een graad of 29 en ook het zeewater is zo’n 28 graden. In de bergen kan het —  vooral ’s nachts —  een stuk kouder zijn.

Onze reis naar Flores Indonesië

Reisspecialist Kerstin vertrok in april 2018 naar Flores. Vol inspiratie kwam ze terug. Dit zijn haar eerste indrukken van het eiland van vulkanen, traditionele dorpen en ongerepte stranden.

Nieuwgierig geworden? Kijk bij onze Flores bouwsteen welke leuke hotelletjes en activiteiten op Flores zij ontdekten.

Terug naar het Indonesië reisblog overzicht.

Flores heeft er een fan bij. Je komt er weinig andere reizigers tegen, Flores heeft een enorme kustlijn vol rustige stranden en het groene vulkanische landschap verraste mij enorm. Het eiland is grotendeels katholiek en de Portugese invloed en de donkergekleurde mensen met kroeshaar geeft het eiland een laid back Caraibisch sfeertje.

Jeanette, product manager Riksja Travel

Een nacht mogen doorbrengen in een traditioneel dorp op Flores vond ik een prachtige ervaring. Hoewel je met een overnachting in het dorpje dichtbij de mensen komt, heb je minstens een jaar nodig om de leefwijze volledig te kunnen begrijpen. Ondanks dat is het een prachtige ervaring. Eén die ik mij altijd zal blijven herinneren.

Joël, reisspecialist Riksja Indonesië

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Remote Flores
Mountainbiken door rijstterrassen
Remote Flores - logeer een nacht in een traditioneel dorp
Remote Flores - bijzonder en comfortabel slapen
Massage & lunch bij de locals - en draag een steentje bij
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Proef het leven op Lombok
Hotel tussen de rijstvelden met zwembad
x
+

Lees ook...

eilanden indonesie komodo

Reisverslag Flores en Komodo

29 januari 2015
| reisverslagen
gili eilanden indonesie

Indonesië Gili eilanden – Welke kies ...

3 december 2013
| inspiratie