Even voorstellen: Joël, reisspecialist Indonesië

indonesie-reisspecialist-joel
Iedere reiziger heeft wel eens het moment ervaren waarbij je voor het eerst in aanraking komt met “wanderlust”: de sterke begeerte om te reizen. Bij mij was dat vijftien jaar geleden, toen ik tien jaar oud was en mijn ouders mij en mijn broer meenamen naar Kenia, Tanzania & Zanzibar. De safari’s, het zien van bijzondere bevolkingsgroepen en landschappen hebben een enorme indruk op mij gemaakt. Mijn ouders zagen dat, en hebben ons tot aan onze studietijd ieder jaar meegenomen naar landen over heel de wereld. Langzamerhand werd mijn passie voor reizen groter en mijn wanderlustgevoel sterker.

 

java borobudur tempel indonesieDoor de jaren heen kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik van deze passie ook mijn beroep wilde maken. Om die reden heb ik ervoor gekozen om na de middelbare school de studie International Tourism Management te volgen aan de NHTV, waarna ik de kans heb gekregen om aan de slag te gaan als reisspecialist bij Riksja Travel. Ik heb altijd al een voorkeur gehad voor Azië en dit werd tijdens mijn stage in Kuala Lumpur nog eens bevestigd. Dit continent biedt reizigers in mijn ogen een grote diversiteit in natuur, rijke geschiedenis, bijzondere culturen, vriendelijke mensen en niet te vergeten heerlijk eten. Oké, misschien ben ik (in dat laatste) een beetje bevooroordeeld door mijn Indonesische roots..

 

 

Nadat ik was afgestudeerd pakten mijn vriendin en ik onze backpacks in en vertrokken wij voor drie maanden naar Zuidoost Azië. Nadat wij vrienden in Maleisië hadden opgezocht vervolgden wij onze weg naar Cambodja, vanaf waar wij over land reisden door Thailand, Laos en Vietnam. Het was voor mij de perfecte vakantie, namelijk een combinatie van actieve bezigheden, culturele uitstapjes, lekker relaxen op het strand en het verkennen van de onderwaterwereld.

 

 

Van wilde jungles tot pruttelende vulkanen, van hagelwitte stranden tot groene theeplantages en van de Borobudur tot eetstalletjes langs de kant van de weg. Indonesië is in mijn ogen de ideale bestemming waar je als reiziger in aangename temperaturen genoeg te ontdekken hebt. Ik geniet ervan om reiservaringen te delen en kijk er naar uit om je te helpen met het samenstellen van een onvergetelijke reis door Indonesië! Op onze website vind je meer informatie over onze Indonesië reizen en Indonesië rondreizen.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

 

Bekijk ook eens...

Lees ook...

vervoerpagina becak indonesie

Vervoersmiddelen Indonesië

27 december 2013
| praktisch