De favoriete Riksja Indonesië excursie van reizigster Anne

excursies Indonesië - onderweg naar de BromoDeze wandeling is een fijne onderbreking op de lange route naar de Bromo

Echt weer zo’n verrassende Riksja Indonesië excursies vond ik de wandeling op Java in de vallei bij Sukuh naar Tawangmang. De afstanden op Java zijn vrij groot en er is vaak veel verkeer op de wegen. Een reis door Java bestaat dan ook uit vele uren in de auto. Wij vonden dat Riksja Indonesië daar goed op inspeelt. Bij de bouwsteen “Expeditie Bromo!” bijvoorbeeld. Als onderbreking heb je op dag twee een bijzondere wandeling op het programma staan in de vallei bij Sukuh naar Tawangmangu.

Sukuh is vrij hoog gelegen. De gids zet je af boven op de berg bij het dorp Sukuh, waar je een kerkje kunt bezoeken. Vanaf hier start de wandeling. De routebeschrijving voor de wandeling hadden wij al ontvangen bij de boekingsbescheiden van reisspecialist Nannette voordat de wandeling van start ging.

 

excursies IndonesiëWanneer we maar net iets te lang op de beschrijving stonden te kijken, dan was daar de vriendelijke bevolking om ons te weg te wijzen

Natuurlijk hadden we de beschrijving al even gelezen. Tips als; “Op de boom is een houten bordje bevestigd die de weg wijst naar het dorpje Tawangmangu” of “Je vervolgt je weg bergopwaarts en bereikt een T‐splitsing met een gebouw met een roze dak en bakstenen palen”, klonken erg summier. Wat stond ons te wachten en zouden we de weg wel gaan vinden? Gelukkig is dat nooit een twijfel geweest. Wanneer mij maar net iets te lang op de beschrijving stonden te kijken, dan was daar de vriendelijke bevolking om ons te weg te wijzen naar Tawangmangu (of hoe wij dit ook moeten uitspreken).

 

excursies Indonesië - wandeling JavaJe ziet het leven op het platteland van dichtbij

Prachtige vergezichten afgewisseld met de ontmoetingen onderweg met de boeren, maakten deze wandeling bijzonder. Je ziet het leven op het platteland van dichtbij. Boeren die tegen steile heuvels aan akkers bewerken, het bouwen van een huis met alle dorpsgenoten en de kinderen op een klein schooltje. Veel indrukken van het leven op het platteland tijdens deze wandeling.

Wat ik fijn vond aan het gebied, was de stilte en rust. Er rijden namelijk nauwelijks auto’s, omdat de wegen hiervoor te smal zijn. Af en toe scheurt er een brommer afgeladen met groenten en grasbalen voorbij. Wat krijgen zij toch veel mee op zo’n brommer! Na zo’n  1.5 uur – 2 uur heuvel op, heuvel af, kwamen wij aan bij de gids die ons stond op te wachten. Na de frisse neus was het nu weer lang in de auto zitten. Maar ook dan zie je veel aan je voorbij komen.

 

Lees meer over deze Riksja Indonesië excursie Expeditie Bromo. Of ga terug naar ons overzicht van Indonesië reisblogs.

 

lachende kinderen bali rondreis indonesieOnze Belgische collega Silvia is net terug uit Indonesië. Zij stuurde ons onderweg een berichtje:

We amuseren ons rot tot nu toe! De ene leuke ervaring na de andere … De wandeling in Sukuh vond ik prachtig! Zeker ook de korte contacten met de mensen onderweg, meestal om te checken of we nog juist wandelden. En super schattig dat de kinderen ons enkele vragen stelden in het Engels … ‘what is your name’, photo photo!

Indonesië reisspecialist Kerstin:

Ik vond de wandeling van Sukuh naar Tawangmang een geweldige ‘off the beaten track’ ervaring. Je ziet er nauwelijks andere reizigers, alleen de boeren op het land of de vrouwen met grote bossen gras op hun rug om hun koeien te voeren. Het duurt ongeveer 2 uur en met een gemiddelde conditie is het goed te doen.

Bekijk ook eens...

bromo java reis indonesie

Welke optie wil je aanvragen?

Expeditie Bromo
Comfortabele hotels in Malang en bij de Bromo
x
+

Lees ook...

toraja indonesie

Avonturiers te voet

19 februari 2014
| inspiratie