Indonesië reis: Gili-eilanden

Indonesië: op deze plekken wil je wat langer blijven

Wie naar Indonesië gaat, wil waarschijnlijk zoveel mogelijk zien van het land. Vulkanen, tempels, rijstvelden, strand; Indonesië heeft het allemaal. Maar met al die reiservaring die wij ondertussen hebben opgegaan, kunnen we je ook vertellen dat het soms heel fijn is om net even wat langer op een plek te blijven. Zodat je de ware aard van een land kunt ontdekken, het straatleven kunt gadeslaan, een bijzonder gesprek kunt hebben met de eigenaar van je guesthouse of nog een extra excursie kunt doen. We delen onze favoriete plekjes met je waar je gerust wat langer kunt blijven.

 

Indonesië reis: Gili-eilandenDe witte stranden van de Gili’s

De Gili-eilanden zijn pareltjes voor de kust van Lombok, ver genoeg van Bali om hun onbekommerde sfeertje te behouden en dichtbij genoeg om gemakkelijk met Bali te combineren. De stranden zijn wit, de zee is azuurblauw, de mensen zijn relaxed… We hebben gekozen voor de eilanden Gili Air en Gili Meno, omdat ze rustiger zijn dan hun grote broer Gili Trawangan. Op Gili Air vind je een gezellig snorkel- en duiksfeertje, terwijl Gili Meno het rustigst en meest oorspronkelijk is. De perfecte plek om nog een dagje onder te duiken voordat je weer terug naar Nederland vliegt.

Klik hier voor meer info over onze bouwsteen Witte stranden van de Gili eilanden>

 

 

Bali: tussen de rijstvelden in UbudVakantie Indonesië: Ubud

Bij plekken waar je wat langer wilt blijven, denk je waarschijnlijk al snel aan strand. Maar op Bali kiezen wij juist voor een plek midden op het eiland: het groene Ubud. Met uitzicht op palmboomvalleien en rijstterrassen vinden wij kunstenaarsdorp Ubud de perfecte plek om nog een dagje langer te blijven. Je kunt in de buurt een boel interessante excursies doen; wat dacht je van fietsen over de flanken van een vulkaan, een bezoek aan een ambachtelijk dorp of een lokale kookcursus?

Klik hier voor meer info over onze bouwsteen Cycling door het paradijs > Ubud, Bali.

 

 

Vakantie Indonesië - CubadakCubadak-eiland bij Sumatra

Sumatra is het grootste eiland van Indonesië en vooral bekend vanwege zijn oorspronkelijke jungle en orang-oetans. Veel minder bekend zijn de ongerepte eilanden die je hier voor de kust vindt. Bij Padang ligt bijvoorbeeld Pulau Cubadak, met houten bungalows die worden overschaduwd door exotische palmbomen aan een spierwit strand. Het is hier rustig vertoeven, er is niet zoveel te beleven … Maar dit is misschien wel precies wat je zoekt. Elke bungalow heeft een veranda die uitkijkt op zee en met twee stappen voel je het witte poederzand tussen je tenen kriebelen. De perfecte plek om dat goede boek uit te lezen.

Klik hier voor meer info over onze bouwsteen Op een onbewoond eiland > Cubadak Sumatra.

Meer lezen? Bekijk dan ook deze artikelen:

Ubud tips van reiziger Mariëlle

Tips Gili eilanden

Wil je zelf Indonesië ontdekken? Neem eens een kijkje bij onze Indonesië-reizen op allerlei verschillende eilanden. Onze Indonesië-reisspecialisten helpen je graag een reis te kiezen die past bij jouw wensen.

Bekijk ook eens...