aan de rijsttafel indonesie

Aan de (rijst)tafel bij Riksja Travel

Indonenische rijsttafel
Voor veel reizigers is lekker en gezellig eten een van de leukste bezigheden op een verre reis en dat geldt ook voor ons hier bij Riksja Travel. Nog maar net terug van onze reizen door Azië genoten we vorige week op kantoor nog even na met een uitgebreide Indonesische rijsttafel verzorgd door restaurant Sukarta in Leiden. Het duurde niet lang voor de gangen zich vulden met de heerlijke geuren van onder andere saté ajam, nasi goreng en rendang. Gekleed in een gekleurde sarong – wikkelrok – en het haar opgestoken met traditionele stokjes werd de rijsttafel door collega’s uitgeserveerd. Een van onze favorieten mocht gelukkig niet ontbreken, ‘Babi Kecap’, zachte gekruide stukjes varkensvlees, mild en zoetig van smaak. Met een koud glas verse mangosap erbij was dit echt smullen geblazen.

Ben jij ook een echte liefhebber van de Indonesische keuken? We zijn benieuwd naar jouw favoriete adresje zodat iedereen thuis nog kan nagenieten van de heerlijke lokale specialiteiten van Indonesië!

 

Wil je meer lezen over de Indonesische keuken? Lees ook onze blogs over de Indonesische keuken en zelf Babi Pangang maken.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

Bekijk ook eens...

boten in makassar indonesie

Welke optie wil je aanvragen?

Welkom op Celebes
Een kijkje in je comfortabele hotel met zwembad
x
+
reis sumatra - jungle

Welke optie wil je aanvragen?

Slapen bij de apen
Koken in de kampung
x
+

Lees ook...

De Indonesische keuken

15 januari 2014
| leuke-weetjes
recept babi pangang indonesie

Maak je eigen Babi Pangang

23 december 2013
| leuke-weetjes