regenseizoen indonesie

Regenseizoen Indonesië

Regenseizoen Indonesië
Regentijd Indonesië

Het regenseizoen Indonesië vindt normaal gesproken plaats tussen de maanden november en april. In deze periode is het nog steeds goed mogelijk om een reis naar Indonesië te maken. Meestal vallen in het regenseizoen Indonesië de tropische buien aan het einde van de dag, maar het kan ook een hele dag regenen. Als je echt op zoek bent naar een zonvakantie dan raden we het af om in het regenseizoen Indonesie te reizen. Vind je wat regen niet erg en stel je je in op extra buien? Dan kun je prima reizen naar Indonesië in het regenseizoen.

Regenseizoen Java en regenseizoen Bali

Vooral Java en Bali kunnen prima bezocht worden in het regenseizoen. Ook met een beetje regen hebben de eilanden Java en Bali genoeg moois te bieden. Op Java kijk je uit over het afwisselende landschap, bij regen bezoek je een overdekte markt of wandel je op je gemak met een paraplu door een tempelcomplex terwijl een gids je allerlei interessante informatie geeft. Ook een fietstocht tijdens de regentijd Java vond ik in het tropische klimaat helemaal niet zo erg. Op een regenachtige dag aan het strand kwam ik er eindelijk aan toe dat goede boek uit te lezen in een lekkere stoel in een gezellig barretje. En natuurlijk regent het ook vaak niet, dus op droge en zonnige momenten kun je genieten van het strand of zwembad, het platteland en de leuke dorpen waar je doorheen kunt lopen. Laat je niet in de maling nemen door het weerbericht, want vaak lag ik in de zon op Bali en stond er op mijn telefoon harde regen.

regenseizoen sumatra indonesieRegenseizoen Sumatra

In het regenseizoen, van november tot april, bieden we geen reizen aan naar de jungle van Sumatra. De jungle is bij hevige regenval namelijk onbereikbaar met de auto. Daarnaast vinden we het geen ideale reisbeleving om in de modder, al glibberend en gehuld in een poncho, door het groene bladerdek op zoek te moeten naar orang oetans die er in de regen treurig bij zitten.

Regenseizoen Lombok en regenseizoen Gili eilanden

Ook raden we sterk af om in het regenseizoen naar de Gili-eilanden of Lombok te reizen. Bij stormachtig weer is er een risico dat de boten tussen Bali en de Gili’s of Lombok niet varen, je zult de paradijselijke eilanden dan niet kunnen bereiken of de Rinjani vulkaan op Lombok niet kunnen beklimmen. De Gili-eilanden zijn bovendien heel klein, idyllisch als je heel de dag lekker buiten op de witte stranden en in het helderblauwe water kunt doorbrengen. Wanneer het regent zul je aan je kamer in het hotel of aan een van de kleine restaurants gebonden zijn, omdat er naast zee, strand en wat restaurantjes en barretjes niets te doen is op de eilandjes.

Heb jij zin om een reis naar Indonesië te maken? Bekijk onze Indonesië reizen.

 

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

Bekijk ook eens...

candidasa bali boot

Welke optie wil je aanvragen?

Ongerepte oostkust van Bali
Special stay - Candidasa comfort aan zee
x
+

Lees ook...

sarong indonesie kleding

Indonesië – de sarong

2 januari 2014
| leuke-weetjes