reisspecialist indonesie

Even voorstellen: Indonesië reisspecialist Nannette

Reisspecialist Indonesië
Hi, ik ben Nannette, de nieuwe reisspecialist van Indonesië bij Riksja Indonesië. Een van mijn grootste passies is reizen. Daarom heb ik er dan ook na de middelbare school voor gekozen om Toerisme te studeren aan de NHTV in Breda. Er is toch niets mooier dan je passie te kunnen combineren met een baan?

Toen mijn oom en tante een aantal jaar geleden verhuisden naar de Chinese stad Chengdu, merkte ik dat de diversiteit van de landen in Zuidoost-Azië mij heel erg aansprak. Na een paar keer bij hen langs te zijn geweest, besloot ik een rondreis door Zuidoost-Azië te gaan maken. Je kunt eindeloos genieten van de heerlijke lokale keukens. Het Indonesische vleesgerecht Rendang Daging is mijn absolute favoriet. Niet voor niets is het stoofgerecht, bereid met onder andere rundvlees, kokosmelk en citroengras, eerder verkozen tot het lekkerste gerecht ter wereld.

 

reisspecialist nannetteHet verschil tussen de Aziatische metropolen en de Nederlandse steden is immens. Afgeladen brommers rijden af en aan; je kunt het zo gek niet bedenken of Aziaten vervoeren het per brommer. Van koelkasten en hooibalen tot vogelkooitjes en zelfs porselein – niets is onmogelijk. Met vijf personen tegelijk op één brommer is dan ook meer regel dan uitzondering. Aziaten zijn overal even vriendelijk en behulpzaam en ze zullen er dan ook alles aan doen om je een onbezorgde reisbeleving te bezorgen. Daarnaast vind je in Zuidoost-Azië veel overweldigende natuur, variërend van uitgestrekte rijstvelden en koffie- en theeplantages tot vulkaaneilanden en paradijselijke witte stranden.

Mijn ideale vakantie is een combinatie van actief bezig zijn en een aantal dagen uitrusten op een hagelwit zandstrand. Dit vind je in Indonesië allemaal. Het liefst combineer ik activiteiten, zoals het beklimmen van de Rinjani-vulkaan op het Indonesische eiland Lombok met diepzeeduiken in de kleurrijke onderwaterwereld van Gili Air. En natuurlijk geniet ik aan het einde van de dag onder een palmboom in een hangmat van een ijskoud Bintangbiertje.

 

indonesie reisspecialistTijdens mijn rondreis op de Filipijnen heb ik het geluk gehad te kunnen duiken met een aantal walvishaaien. Dit was een echte overwinning, aangezien ik nooit had gedacht tussen deze twintig meter lange zoogdieren te durven zwemmen. Nu ik terug ben van mijn reis, kan ik eindelijk mijn kennis en ervaringen delen met enthousiaste reizigers op Riksja Indonesië. Ik kijk er dan ook naar uit om je te helpen bij het plannen van jouw ideale rondreis door Indonesië!

 

 

Heb jij zin om een reis naar Indonesië te maken? Bekijk onze Indonesië reizen.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

 

 

Lees ook...

strand gili meno indonesie

De top 3 snorkel- en duikplekken van Riksja...

26 februari 2015
| inspiratie

De Indonesische keuken

15 januari 2014
| leuke-weetjes