Doen: de Rinjani-vulkaan beklimmen!

Zowel letterlijk als figuurlijk was dit één van de hoogtepunten tijdens mijn Indonesië-reis: naar de top van de Rinjani-vulkaan hiken. Deze nog actieve vulkaan is de op een na hoogste in Indonesië en bevindt zich op het eiland Lombok. Een pittige tocht, maar juist dat maakt het zo gaaf als je bovenop die top staat.

Rinjani beklimmen

Vandaag gaan wij de uitdaging aan. Vol energie gaan we op pad met onze gids Bara naar de 3726 meter hoge mount Rinjani. Beneden begint het klimmen en klauteren al, met uitzicht op weidse landschappen. Misschien zie je onderweg al het puntje van de vulkaan op Bali. Na een lange dag hiken en kletsen met je gids, komen we in de avond aan bij de kraterrand van de Rinjani. De warme maaltijd smaakte nog nooit zo goed. Nadat we onze tent hebben opgezet, genieten we nog even van de zonsondergang en de prachtige uitzichten. Met een muts op en sokken aan kruipen we de tent in, want het kan flink koud worden ’s nachts. De volgende ochtend staan we vroeg op en klimmen we verder.

 

Helemaal naar de top van mount Rinjani!

Die hards als we zijn besluiten we nog voor de zon wakker is naar de top van de Rinjani te gaan: om een uurtje of twee om precies te zijn. De korte nacht en zware klim worden beloond met adembenemende uitzichten vanaf de top van  de Rinajni. Wauw!
Geef jij je lichaam liever even rust? Draai je dan nog eens lekker om in je tent. Je wandelt na je ontbijt naar het kratermeer. Doe al in je tent je badkleding onder je kleren aan, want er zijn tal van warmwaterbronnen in het meer!

 

 

Ontspan hier lekker je spieren en spoel het zweet af. Na een warm bad en een goede lunch, trek je de schoenen weer aan. Je klimt vandaag naar de kraterrand van de andere kant van de vulkaan Rinjani. Over zwarte lavastromen hike je steil omhoog. Deze route is vrij pittig, vinden veel reizigers. Maar omdat je zo niet dezelfde route terugneemt, vonden wij dit leuk voor de afwisseling. Eenmaal weer bij je tent, geniet je nog van de rode gloed tijdens de zonsondergang en kruip je je tent in.

 

 

De laatste loodjes

De tweede nacht in de tent is wat langer. We kunnen het nog steeds niet geloven: we hebben de Rinjani-vulkaan getrotseerd! Vandaag kunnen we tijdens je afdaling nog zo’n zeven uren van de uitzichten en ruige natuur genieten. Onze tassen worden alvast terug naar het hotel gebracht door de dragers die deze dagen meeliepen, dat scheelt. Het eerste stuk naar de voet van de vulkaan is vrij stijl, maar dit wordt vlakker naarmate we lager komen.

 

 

We zien de natuur geleidelijk veranderen: droog en vulkanisch op de kraterrand naar groene bossen beneden. Bezweet en voldaan komen we beneden in het hotel aan, waar een welkome warme douche op ons wacht. De tocht was erg zwaar en intens en je hebt je fysieke grenzen opgezocht. Maar het was het absoluut waard!

 

 

 

 

Rinjani beklimmen? Wij dagen je uit!

Durf jij de uitdaging aan om de Rinjani-vulkaan te beklimmen? Bekijk onze Indonesiëreizen en stel je eigen reis samen met bouwstenen. Nog meer weten over de Rinjani? Lees hoe reiziger Cecilia de vulkaanbeklimming heeft ervaren!

 

Neem warme (thermo)kleding mee, zorg dat je in normale tot goede conditie bent en gun jezelf wat rustdagen na de beklimming, zoals onze bouwsteen Spa in Senggigi, of Witte stranden van de Gili’s.

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Proef het leven op Lombok
Hotel tussen de rijstvelden met zwembad
x
+

Lees ook...

rinjani vulkaan cecilia indonesie

(Rinjani ) vulkaan sporen in Indonesië

9 januari 2013
| inspiratie
toraja indonesie

Avonturiers te voet

19 februari 2014
| inspiratie