strand gili meno indonesie

De top 3 snorkel- en duikplekken van Riksja Indonesië

Snorkelen en duiken Indonesië
Het gevoel van duiken is moeilijk uit te leggen aan iemand die nog nooit gedoken heeft, al komt snorkelen aardig in de buurt. Het gevoel gewichtsloos te zijn en te zweven boven de immens blauwe diepte onder je. Ik voel mij echt een bezoeker in deze wereld die zo totaal anders is dan het leven boven water: kleurrijk, vredig en zorgeloos. Even helemaal nergens aan denken, geen benul van tijd hebben en alleen maar kijken, kijken en nog eens kijken.

Houd je van duiken of snorkelen, dan zit je in Indonesië goed. Ieder eiland kent vele mooie duikplekken. Dit is onze top 3:

 

snorkelen bij bunaken indonesieFotogeniek Bunaken, Noord Sulawesi

Bunaken National Marine Park voor de kust van Manado in Noord Sulawesi wordt door de kenners als één van de mooiste duikplekken gezien. Hier vind je alles wat een ervaren of beginnende duiker, maar ook een snorkelaar maar wensen kan. Bunaken heeft enorme koraaltuinen en meer dan 3000 soorten vissen: Grote vissen zoals dolfijnen, zeekoe en rifhaaien, maar ook kleine dieren, zoals nudy branches en zeepaardjes.

Prettig voor de beginnende duiker zijn de makkelijke duikplekken zonder veel stroming. Ook prettig: De duikplekken zijn niet ver van het eiland, binnen een uurtje of twee varen kun je je duikbril al opzetten. Tip: gebruik een onderwatercamera, want de kleurrijke koraaltuinen en vissen hier zijn té mooi om niet vast te leggen.

Je bereikt dit duikgebied door te vliegen op Manado in Noord Sulawesi en per boot door te reizen naar het eiland Bunaken. Met onze bouwsteen Bunaken bounty-eiland (Sulawesi) slaap je in een kleinschalig duikresort met klein zwembad, waar het niet alleen om duiken draait. ‘s Avonds als de zon in de zee zakt heb je bij een biertje en een vers bereide maaltijd de leukste gesprekken.

 

snorkelen bij menjangan eiland indonesieWrakduiken bij Menjangan eiland, Bali

Menjangan eiland is een klein eiland ten noordwesten van Bali. Er wonen geen mensen op dit grillige eiland, maar het wordt regelmatig gebruikt voor religieuze ceremonies. Bewoners die je hier wel zult treffen, maar niet zou verwachten, zijn herten. En dan hebben we het nog niet gehad over het onderwaterleven. Menjangan eiland ligt in het Bali Barat National Park en heeft de mooiste koraalriffen van Bali direct voor de kust.

Rondom Menjangan eiland vind je 8 duikplekken, waaronder het ‘Anker wrak’, een 150 jaar geleden gezonken schip. Ook zijn er vele grotten in de rotsachtige kust waar rifdieren huizen. Een duiklamp is handig. Als je geluk hebt kun je hier zeepaardjes, zeeschildpadden en rifhaaien spotten.

Met onze bouwsteen Wouden en eilanden verblijf je 3 nachten in het laidback vissersdorpje Pemuteran (Bali) en regelen we een snorkeltour naar Menjangan eiland.

 

gili eilanden indonesieWitte stranden, blauwe zee bij Gili Air, Lombok

De Gili eilanden: tropische eilanden tussen Bali en Lombok in. Ze zijn vanaf beide eilanden goed te bereiken per boot. De meest bekende Gili eilanden zijn Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Gili Air is het snorkel- en duikeiland van de Gili’s. Het is het kleinste eiland van de drie en ligt het dichtste bij Lombok. Hier vind je diverse duikscholen. Vlak voor het eiland ligt een koraalrif waar je vanaf het strand heen zwemt en meteen kan genieten van de kleurrijke onderwaterwereld. Vergeet dus je snorkelspullen niet. Mocht je die niet bij je hebben, dan kan je ze ook huren.

De accommodaties zijn op Gili Air niet basic, maar ook niet luxe en soms met zwembad. Met onze bouwsteen Witte stranden van de Gili’s slaap je in een sfeervolle ingerichte houten bungalow op een paar stappen van het strand.

 

duiken in gili indonesieBij onze bouwstenen hebben we – waar van toepassing – vaak een snorkeltour inbegrepen. Een paar duiken maken, of zelfs je PADI halen kan ook. Geef dit dan aan bij onze Indonesië reisspecialisten.

 

 

 

 

 

 

Geïnspireerd geraakt om te gaan snorkelen of duiken op je Indonesië reis?
Kijk bij onze Indonesie bouwstenen en voorbeeld reizen Indonesië
of
Ga terug naar ons overzicht van Indonesie reisblog.