witzandstrand candidasa

Indonesië Bali stranden

vulkanische stranden bali indonesie
Bij de stranden van Bali denken veel mensen aan een plaatje met paradijselijk witte zandstranden en wuivende palmbomen. Doordat Bali in plaats van witte zandstranden juist veel vulkanische zandstranden heeft is dit beeld niet juist. Eén ding is wel zeker; op dit eiland vind je een ruime keuze aan stranden die je tijdens je reis een heerlijk vakantiegevoel zullen geven. Levendige kustplaatsen, afgelegen stranden, authentieke vissersplaatsen en lokale stranden kun je tijdens je reis op dit eiland afwisselen.

Noord en noordwest Bali

strand lovina bali indonesieIn het noorden en noordwesten van Bali vind je bijvoorbeeld de vulkanische zandstranden van Lovina en Pemuteran. Hier hebben de stranden van Bali een zwarte kleur. Lovina is in de hoogseizoenmaanden (juli-augustus) een levendige kustplaats die vooral bekend staat om de dolfijnen voor de kust. Vanaf het strand kun je daarnaast ook de zee in op te snorkelen met gekleurde vissen. Pemuteran is een rustige kustplaats waar je niet tussen een menigte zal zitten. Vooral het eilandje Menjangan voor de kust is een pareltje; rondom dit eiland kun je goed snorkelen boven mooi koraal met gekleurde vissen.

witzandstrand candidasa

Het oosten

Het oosten van Bali bied je de authentieke vissersplaats Candidasa. In deze plaats kun je de lokale vissers aan het werk zien. Een gevolg van de visserij dat het koraal voor de kust grotendeels is vernield door de vissersboten. Hierdoor zijn veel van de stranden aan deze kust weggespoeld. In deze plaats vind je het vulkanische zandstrand “Pasir Putih” oftewel witte zandstrand. Het strand is niet wit, maar oogt vanaf een afstandje wel zo. Je komt hier met een Bemo (het lokale minibusje) dat je tot de hoofdweg brengt waarna je het strand bereikt na een stuk lopen. Je vindt op dit strand vooral lokale gezinnen en een handvol restaurantjes waar je vers gegrilde vis kunt eten. Tip: ga hier in de ochtend naartoe, omdat de zon in de loop van de middag achter de heuvels verdwijnt.

 

strand sanur indonesie

Het zuiden van Bali

Richting het zuiden van Bali kom je op de strandplaatsen Kuta en Sanur. Hier zijn de stranden van Bali zandkleurig en niet vulkanisch zwart. Surfers en kitesurfers zijn hier op de goede plek. Kuta staat bekend als het backpackerswalhalla met de hoofdstraat vol discotheken en bars met de bijbehorende neonverlichting. Hier heeft het toerisme zich nog het meest ontwikkelt en is het moeilijk het gevoel te krijgen dat je je op een klein eiland in de Indische oceaan bevindt. Wij reizen daarom graag snel door naar Sanur; een levendige kustplaats die wat meer sfeer heeft weten te behouden. Sanur ligt dichtbij de luchthaven en is daarom een fijne uitvalsbasis voor je terugvliegt naar Nederland. Vanuit deze plaats kun je als afwisseling van een dagje op het strand of aan het zwembad van je hotel ook gemakkelijk daguitstappen maken.

Het schiereiland Bukit biedt tot slot nog een rustig strand van Bali om te relaxen zonder veel mensen om je heen. In Belangan kijk je vanuit je hotel op een klif uit over de baai met de rotsen en het zandstrand die je met een steile trap bereikt.

Bekijk onze reizen op Bali en plan je eigen reis.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

Lees ook...

strand gili meno indonesie

De top 3 snorkel- en duikplekken van Riksja...

26 februari 2015
| inspiratie