bali tempel ceremonie

Tien feitjes over Indonesië

1 . De rijsttafel is door de Nederlanders geïntroduceerd in Indonesië. Indonesiërs eten alleen een rijsttafel bij feestelijke gelegenheden, zoals de Ramadan.

2 . Op Bali (wil je hier naar toe? Kijk eens bij onze Bali-reizen) moeten de baby’s het eerste half jaar van de grond gehouden worden. Zij mogen deze niet raken. Na een half jaar gaat dit moment gepaard met een grote ceremonie. Een zwangere vrouw mag niet in de tempels komen, zij wordt als onrein gezien.

3 . Indonesië ligt in het zuidoosten van Azië. Het is een land met 17.480 eilanden. Het merendeel van deze eilanden zijn onbewoond, ongeveer duizend eilanden zijn er bewoond. Indonesië is een uitgestrekt land met 3 verschillende tijdseenheden.

4 . Er is buiten de toeristische plaatsen nergens gekoelde drank te koop. De Indonesiërs drinken frisdrank graag lauw.

5 . In totaal wonen er nu zo’n 115 miljoen mensen op Java (Meer lezen? Zie onze pagina Java-reizen). Het bijzondere is dat dit bijna de helft is van alle inwoners van Indonesië.

6 . Wanneer je door locals bent uitgenodigd om een hapje te komen eten, wacht je totdat de gastheer begonnen is met eten. Indonesiërs bereiden altijd meer eten dan nodig is. Alle borden netjes leegeten, zoals bij ons, is dus niet nodig. Het betekent zelfs dat je nog honger hebt… Voor je het weet staan er weer drie schalen!

7 . Indonesië is een lange tijd een kolonie geweest van Nederland. Hierdoor hadden Nederlandse handelaren het alleenrecht op specerijen. Zij verkochten het en werden hier ontzettend rijk mee.

8 . Eet altijd alleen met je rechterhand. Je linkerhand is onrein. Die gebruiken Indonesiërs om zich te wassen. Eten, mensen of dingen aanraken doe je dus met je rechterhand.

9 . Het traditionele Indonesische toilet is een hurktoilet, met iets verhoogde voetsteunen. Je zult er ook een haak aantreffen waar je je pantalon aan kunt hangen. Vaak is er geen toiletpapier, maar een kraan die je in staat stelt je te wassen.

10 . Woorden die hetzelfde zijn als bij ons: stempel, emmer, koelkast, spandoek, stopcontact, wastafel, wortel, sandaal, tas, kalkoen en antenne.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen: Indonesië reisblog.

Bekijk ook eens...

candidasa bali boot

Welke optie wil je aanvragen?

Ongerepte oostkust van Bali
Special stay - Candidasa comfort aan zee
x
+

Lees ook...

regenseizoen indonesie

Regenseizoen Indonesië

23 oktober 2014
| praktisch