indonesie bali rijstvelden zon

Rondreis 3: 2,5 week in het paradijs

Individueel Bali - 2,5 week

Rondreis 3: 2,5 week in het paradijs
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Ubud – Candidasa – Tirtagangga – Seraya – Pemuteran – Munduk – Sanur – Nusa Lembongan
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Reissom: vanaf € 1225,- p.p. bij 2 personen (€63,- per dag)
Vluchten: optioneel bij te boeken vanaf €750,-
Inclusief: o.a. snorkeltour, rijstvelden wandeling en transport

Met deze twee en een halve weekse individuele Bali-rondreis waan je je in het tropische paradijs. Zoef op de mountainbike tussen frisgroene rijstvelden door en ga met een Balinees op zoek naar kruidnagel en gember. Je dobbert op het heldere water op een minder ontdekt plekje, dat wij de echte parel van Bali vinden. Staar vanuit je rieten stoel op je terras over de kabbelende zee ...

Tijdens deze rondreis ontdek je bekende en minder bekende plekken van Bali. Je reist van plaats naar plaats met een privé-auto met chauffeur.

Overnachten: 17 nachten in een cottage, sfeervol hotel, bungalow, waterpaleis of villa
Excursie: fietstocht met gids, bezoek aan het waterpaleis met een gids, snorkeltour naar Menjangan eiland, wandeltocht door de rijstvelden en watervallen met gids
Transport: transfer luchthaven - Ubud – Candidasa – Tirtagangga, vervoer groene vallei - waterpaleis, transfer Tirtangangga – Seraya –Pemuteran, per boot naar Menjangan eiland, Pemuteran - Munduk per auto met chauffeur, transfer Munduk – Sanur – Nusa Lembongan – Sanur – luchthaven
Maaltijden: 17x ontbijt, 1x lunch en 2x diner
 • internationale vlucht

 • overige excursie: een Balinese kookcursus

 • entreegelden: tempel (ca. 2 euro p.p.)

 • maaltijden naast het ontbijt en genoemde lunch en diner

 • fooien

 • reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking

 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

indonesie ubud bungalow zwembad baliDag 1 en 2 – Aankomst Ubud tussen de rijstvelden

Als je aankomt op het vliegveld onder Denpasar staat iemand je op te wachten die je naar je eerste accommodatie brengt. Het is even rijden naar Ubud, maar je bent wel weg van het massatoerisme en je kunt hier logeren op zo’n typisch Balinese rustieke plek in de natuur waar je buiten in het groen gemasseerd kunt worden of lekker kunt zwemmen in een rustige setting. Er staan een tiental huisjes naast elkaar met uitzicht op de wuivende rijsthalmen. Alle huisjes hebben een andere smaakvolle inrichting. Op een paar honderd meter afstand ligt het Monkey Forest waar duizenden aapjes buitelen over uitbundige Balinese beelden. Ubud is de culturele hoofdstad van Bali, zo’n plaats waar het wel vrij toeristisch is maar op een sympathieke manier zoals bijvoorbeeld in Yogya op Java, met veel faciliteiten, lekker eten en gezellige barretjes.

Dag 3 Verblijf Ubud fietsexcursie langs omliggende dorpjes Rond een uur of 8 word je opgehaald en naar het startpunt gebracht met een minibusje. Heb je eenmaal je helm op en je fietshandschoenen aan dan kan het zoeven beginnen door dit prachtige land. Fiets met een ervaren gids door de heuvels en de achterlanden van Bali. Rij op de mountainbike door boerendorpjes terwijl de gids honderduit vertelt over het typische Balinese leven. Leer tijdens een korte wandeling hoe rijst wordt gemaakt. Onderweg kom je langs kleine familietempels waar vrouwen in kleurrijke kleding rijstoffers brengen. Fiets via kronkelige paden met links en rechts knalgroene rijstvelden naar het huis van de gids. In de tuin geniet je van een welverdiende lunch met de familie voor je terug gaat.Dag 3 – Verblijf Ubud, fietsexcursie langs omliggende dorpjes

Rond een uur of 8 word je opgehaald en naar het startpunt gebracht met een minibusje. Heb je eenmaal je helm op en je fietshandschoenen aan dan kan het zoeven beginnen door dit prachtige land.

Fiets met een ervaren gids door de heuvels en de achterlanden van Bali. Rij op de mountainbike door boerendorpjes terwijl de gids honderduit vertelt over het typische Balinese leven. Leer tijdens een korte wandeling hoe rijst wordt verbouwd. Onderweg kom je langs kleine familietempels waar vrouwen in kleurrijke kleding rijstoffers brengen.
Fiets via kronkelige paden met links en rechts knalgroene rijstvelden naar het huis van de gids. In de tuin geniet je van een welverdiende lunch met de familie voor je teruggaat.

indonesie bali candidasa bootjeDag 4 en 5 – Verblijf Candidasa aan de oostkust

Vandaag arriveer je in Candidasa. Dit is een rustige plaats aan zee waar de resorts ver uit elkaar liggen en waar je weinig mensen tegenkomt. Het strand wat hier ooit was is voor een groot gedeelte door de zee verzwolgen. Met pieren proberen de lokale bewoners het laatste beetje strand te handhaven. Je overnacht in een leuke bungalow aan zee. Je hebt hier een prachtig zwembad met uitzicht over al dat blauw.

indonesie bali homestayDag 6 – Aankomst homestay Tirtagangga

In de binnenlanden van Bali vind je een sfeervol huis met een gastvrije familie midden

In twee en een halve week ontdek je het beste van wat Bali te bieden heeft: zoef op een mountainbike door de groene rijstvelden, ga met een Balinese gids op zoek naar eetbare kruiden of ga snorkelen boven koraal. Je slaapt in een waterpaleis, in een cottage aan het strand en bij de mensen thuis.

in een groene vallei. Zij laten je kamer zien en serveren een lekkere maaltijd. Als je zo zit te eten en je kijkt door de bloemenzee de vallei in dan weet je dat dit zo’n plekje is dat je in je hart zult sluiten. Er zijn hier geen restaurants in de buurt, maar de vrouw des huizes draait met alle liefde ook vanavond een smakelijke maaltijd in elkaar.

Trek er vanmiddag op uit om de omgeving te verkennen. Doe schoenen aan met een goed profiel want de bungalow ligt boven op een heuvel. Lopend door de rijstvelden doemt hier en daar een klein dorp op waar de kippen rondscharrelen en kinderen verlegen naar je knikken. Dit is Bali pur sang.

indonesie bali waterpaleis bloemenDag 7 – Tirtagangga, waterpaleis

Vandaag staat een bezoek aan de waterpaleizen van Tirtagangga op het programma. De gids vertelt je de vergeten legendes en eeuwenoude verhalen van de drie verschillende paleizen. De koning en zijn familie gebruikten het waterpaleis om te rusten en te relaxen. Nu wordt het door de lokale bevolking gebruikt om te douchen en te zwemmen. Het contrast tussen de paleizen is groot en ze hebben allemaal een andere functie gehad.

Je slaapt vanavond in een bungalow met buitenbadkamer in de tuinen van het paleisterrein. De accommodatie is niet uitgesproken luxe en zeker niet fonkelnieuw, maar ze zal je zeker bijblijven. Vanaf het restaurant heb je een fraai uitzicht over de hele wondere waterwereld. Rondom deze heilige bron worden regelmatig kleurrijke ceremonies gehouden.

Individueel BaliDag 8 – Aankomst in het ongerepte Seraya

Als je aankomt in Seraya is de kans groot dat Hans of Els je al tegemoet komt lopen om je welkom te heten. Wij waren verbaasd over het weidse uitzicht op zee. Bij helder weer zie je Lombok zelfs liggen!

Elke bungalow is uniek. Zo hebben sommige kamers een bed dat gemaakt is van oude tempeldelen. Vandaag staat er niets op de planning, dus zet je bagage neer en plof neer bij het zwembad. Doordat wij de enige zijn die dit verblijf aanbieden, ben je hier met nog een aantal Nederlanders. Leuk om reisverhalen te delen of met elkaar de omgeving in te trekken. Ga bijvoorbeeld snorkelen bij de kleine baai White Sandy Beach of smeed je eigen zilveren ring bij de smid verderop. Hans en Els zitten vol ideeën en helpen je er graag bij op weg. Sluit de dag af met een diner met de rest van de bungalow-bewoners. Omdat er geen restaurants in de omgeving zijn, wordt er elke avond uitgebreid voor je gekookt. Het avondeten is inclusief tijdens je verblijf hier.

indonesie bali koken serayaDag 9 – Verblijf Seraya

Waarschijnlijk word je vandaag wakker van de fluitende vogels en de rollende golven. Of van de geur van geroosterd brood. Er staat vandaag helemaal niks ingepland. Het is ook wel lekker om tijdens je reis af en toe helemaal niks te doen en een paar bladzijden van je boek te lezen of te zwemmen. De omgeving in het oosten is nog onontdekt door het massa toerisme, hier vind je nog het ‘echte’ Balinese leven. Je kunt vandaag kiezen voor een optionele kookcursus (niet inbegrepen). Samen met de kokkin vertrek je in de ochtend naar de drukke lokale markt. Hier proef je onbekende tropische vruchten zoals rambutan en mango steen. Je onderhandelt samen over de ingrediënten voor het gerecht dat je gaat maken. Terug bij de accommodatie ga je aan de slag met snijden en bakken en smul je van je zelfgemaakte Balinese specialiteit…

Dag 10 Aankomst Pemuteran met kleurrijke koraalkust Als je arriveert in Pemuteran en je geïnstalleerd hebt in je cottage, dan kun je eerst een goede lunch aanrichten in het restaurant waar met name de verse vis een aanradertje is. Verder heeft het resort een lekker zwembad, waar je een plons kan nemen om even af te koelen.Dag 10 – Aankomst Pemuteran met kleurrijke koraalkust

Als je arriveert in Pemuteran en je geïnstalleerd hebt in je cottage, dan kun je eerst genieten van een goede lunch in het restaurant waar met name de verse vis een aanradertje is. Verder heeft het resort een lekker zwembad, waar je een plons kan nemen om even af te koelen.

indonesie bali pemuteran snorkelenDag 11 en 12 – Snorkeltrip naar Menjangan eiland

Dan volgt een tour per boot naar Menjangan eiland. Je ziet hier weinig mensen, de zee is diepblauw en onder water wachten de mooiste koralen van Bali. Duikers komen helemaal uit Lovina hier naar toe vanwege de onderwaterwereld. De duikscholen hier kunnen een Padi open water of Padi advanced cursus organiseren. Laat het ons weten als je er een wilt reserveren. Je hoeft niet persé te duiken op Bali. Met je snorkel en duikbril voor je ogen dring je een heel eind door tot de wereld van vissen en bonte koralen.

indonesie bali mundukDag 13 – Aankomst Munduk met wandeling in berggebied

Nadat je bent gearriveerd in Munduk en je bent ingekwartierd in een leuke cottage staat er een individueel Bali wandeltocht op het programma. De enthousiaste gids neemt je mee de natuur in en weet allerlei eetbare zaken uit de bosjes te trekken. Je komt langs een paar prachtige meren en een waterval en ook hier zijn die subliem groene rijstvelden waar Bali patent op heeft. De trektocht duurt 3-4 uur.

indonesie bali munduk meerDag 14 – Verblijf Munduk met vulkaanmeren

De cottages in Munduk liggen verscholen in een wereld van bloemen en vijvers. De uitzichten naar de onderliggende vallei zijn adembenemend.

Vandaag ga je per auto met chauffeur naar een tempel die op een soort eiland ligt in een blauw bergmeer. Terwijl je op je gemak en eigen tempo van de traptempel met het achterliggende landschap geniet, passeert er een stoet van Balinezen met kleurrijke gewaden en stapels fruitoffers. In deze tempel worden regelmatig ceremonies gehouden die je van een afstand kan bewonderen. Wanneer je hebt gekozen voor een eigen huurauto, rijd je gemakkelijk zelf naar deze tempel.

Individueel Bali nusa lembonganDag 15 – Reis naar eiland Nusa Lembongan

Na Munduk reis je naar het zuiden en verlaat je Bali en ga je een paar dagen in alle rust genieten op het kleine eiland Nusa Lembongan. Vanaf Sanur of Tanjun Benoa reis je met een speedboot in ongeveer een uurtje naar het eiland. De boot stopt een paar meter voor het strand en daar word je verwelkomd op dit tropische eiland. Je loopt zelf het eiland op door het water. Medewerkers helpen met je bagage en in een typische driewielige taxi’s word je naar je verblijf gebracht. Wij genoten onderweg van de omgeving tijdens de avontuurlijke rit.

Je verblijft de komende nachten in een sfeervolle villa met prachtig uitzicht op zee en een fijn buitenzwembad. De villa’s liggen op Selambung Beach omringd door tropische tuinen en tussen de valleien van Nusa Lembongan. Op een steenworp afstand van uitstekende surfplekken.

nusa lembongan varen baliDag 16 en 17 – Verblijf op het rustige Nusa Lembongan

De volgende dag kun je doen waar je zin in hebt; een goed boek lezen, zonnebaden, snorkelen in het kristalheldere water of fietsen. Wij regelen een tour over het slechts 8 km² eiland en je ontdekt de charmante baaien met vergezichten op de helderblauwe zee. In de binnenlanden van het eiland zijn weelderige mangrovebossen te vinden en hier ga je onder begeleiding een avontuurlijke kanotocht maken.

Iedereen die Nusa Lembongan bezoekt zal zien dat de lokale bevolking leeft van de algenkweek. Rond het eiland zie je algen boerderijen en op de paden ligt zeewier op matten te drogen in de zon, voordat ze naar Bali worden vervoerd voor verdere verwerking.

boot nusa lembongan baliDag 18 en 19 – Nachtje Sanur en terug naar huis

Vandaag is meteen de laatste dag van het verblijf op Nusa Lembongan, Je reist terug per ferry naar Bali naar de haven van Sanur. Je slaapt nog een nacht in ons sfeervol hotel in het levendige Sanur. De ferry’s vanaf Nusa Lembongan vallen wel eens uit door het weer en je wilt natuurlijk niet je internationale vlucht missen. Op de dag van vertrek wordt je opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

 

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen profiteer je daarmee van voordelige tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen
 
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK