Inspiratie voor je Indonesië vakantie

Afwisseling tijdens een individuele Indonesië vakantie vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in het eilandenrijk Indonesië, maar ook wat wij als Riksja Indonesië te bieden hebben aan jou als klant. De kaart van Indonesie geeft je een goed overzicht van de verschillende plekken die je met onze bouwstenen en rondreizen aandoet.

Indonesië in beeld

Reis met ons mee naar Indonesië. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Indonesie vakantie wandelenTobameer Sumatra - IndonesiëRondreis bal: bootjesvakantie Indonesië - mooi hotel

Onze top 5 bezienswaardigheden

1. Komodo National Park – Flores

Komodo varaan op Flores

Komodo is het heuvelige eiland tussen Flores en Sumbawa waar de enorme Komodovaraan leeft. Deze varaan is het grootste reptiel op aarde. Samen met een gids loop je door het Komodo National Park, op zoek naar de levensgrote hagedis die zich hier ergens schuil houdt. De ranger draagt een stok met zich mee waarmee hij de Komodo varanen op afstand houdt, maar blijf wel opletten. Het is een bijzondere en avontuurlijke ervaring die door veel reizigers wordt gezien als het hoogtepunt van de Indonesië reis. Lees meer over de bouwsteen “Op zoek naar de Dragon”.

2. Gunung Leuser Nationalpark – Sumatra

reis sumatra - jungle

Orang-oetan op Sumatra

Intens groene jungle, snelstromende rivieren en indrukwekkende woudreuzen: dat is het Gunung Leuser National Park. Dit is de plek om met een gids de jungle in te trekken op zoek naar de innemende orang-oetan. Je slaapt in Bukit Lawang, de plaats waar ooit het rehabilitatiecentrum was. Tot voor kort werden de dieren nog bijgevoederd. Daardoor zijn ze gewend aan mensen. De kans dat je oog in oog komt te staan met deze oranje mensapen is groot. Lees meer over de bouwsteen: “Slapen bij de apen”.

3. Tana Toraja cultuur – Sulawesi

Tana Toraja’s op Sulawesi

In het hart van Sulawesi ligt de thuisbasis van de Tana Toraja’s. Deze trotse bevolking leeft nog volgens traditionele gewoonten en rituelen. Tijdens de bouwsteen ga je samen met onze gids op zoek naar het geheim van de Toraja’s. Je neemt een kijkje in een zadelhuis, leert over de rotsgraven en het leven op het platteland. Met een beetje geluk neemt hij je mee naar een traditionele bruiloft of begrafenis, dé manier om deze cultuur te leren kennen en rituelen te ontfutselen.

Wil je je echt helemaal onderdompelen in de Torajacultuur, bekijk dan onze bouwsteen: “Thuis bij de Toraja’s”.

4. Rinjani vulkaan – Lombok

Rinjani vulkaan op Lombok

Indonesië is het land bij uitstek om een vulkaan te beklimmen. Bij veel reizigers staat een beklimming dan ook hoog op het lijstje. De avonturiers en sportievelingen onder ons moeten daarvoor op Lombok zijn. Ga de uitdaging aan om deze vulkaan van alle kanten te bewonderen. Met je gids klim je naar de kraterrand van de vulkaan.

Je overnacht in je eigen koepeltent met een adembenemend uitzicht. Je hebt een flink portie conditie nodig voor deze bouwsteen, maar wij vonden het de moeite (en spierpijn) zeker waard.

5. Borobudur/Prambanen tempel – Java

rondreis sumatra java bali

Borobudur tempel op Java

Midden op centraal Java ligt de levendige stad Yogyakarta, een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de mystieke Borobodur tempel. In plaats van met de auto, fiets je met deze bouwsteen vanuit de culturele stad Yogyakarta naar de Borobudur – volgens ons hét hoogtepunt op Java. Je ontdekt een sereen landschap met rijstvelden en authentieke dorpen, tot aan de voet van de tempel. Dit heilige bouwwerk vertegenwoordigt voor boeddhisten de weg naar het hiernamaals. Tussendoor is er genoeg tijd om levendig Yogya zelf te ontdekken. Lees verder over “Biking to Borobodur”.

Indonesie Bouwstenen Bali

Bekijk naast het overzichtskaart van Bali ook onze andere overzichtskaarten met de bouwstenen.

Algemene informatie Indonesië

Op deze pagina vind je veel algemene informatie die van belang is voor je Indonesië vakantie. Goede voorbereidingen treffen is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Je vindt hier tips over onder meer gezondheid op reis, veiligheid en geldzaken. Ook bij onze Indonesië bouwstenen en Indonesië rondreizen kun je veel nuttige informatie terugvinden.

Zelf vinden wij het leuk om ons uitgebreid in te lezen in de bestemming. Wij vinden zelf de Rough Guide to Indonesia een fijne reisgids om voor je reis door te bladeren, maar ook tijdens je reis kan je er tips en handige informatie uit halen. De gids 100% Bali en Lombok beschrijft daarnaast interessante plekken die minder ontdekt zijn. Dit vinden wij leuk omdat je hierdoor het echte Indonesië kan beleven

Klik op onderstaande links voor meer algemene informatie over Indonesië:

• visum en geld
• gezondheid
• klimaat
• verzekeringen
• vervoer in Indonesië
• extra services & handige links

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele Indonesië reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen Indonesië reis samenstellen. Of kies één van onze individuele Indonesië rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je je nog aan het oriënteren op Indonesië en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Wij, Kerstin en Romy, de reisspecialisten van Riksja Indonesië, kunnen niet stoppen met praten over Indonesië en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: Afhankelijk per regio maar in de zomertijd 5-7 uur later en in de wintertijd 6-8 uur later
Taal: Bahasa
Munteenheid: Indonesische Rupiah (afgekort tot RP)
Visum: Altijd nodig, alleen bij bepaalde luchthavens in Indonesië is dit gratis

Top 5 Blogs

5 Redenen waarom Indonesië op je bucketlist hoort
Kun je niet kiezen? Wij geven je de highlights van de Indonesische eilanden
Top 5 bijzondere excursies in Indonesië
Top 5 bijzondere slaapplekken in Indonesië
10 redenen om naar Bali te reizen!

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur